TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Recension Space Force, säsong 2

Mayday! Vi har slut på idéer!

Steve Carell försöker pressa humorcitronen på en andra säsong – men trampar mest vatten och lider av idétorka.

forfatter
Publicerad 2022-02-18 - 05:34
Karakter
Komedi
Space Force, säsong 2

Det har gått två år sedan Steve Carell nästan fick carte blanche hos Netflix och förverkligade sin drömserie om USA:s smått absurda militära rymdstyrka, Space Force.

Första säsongen var långt ifrån någon fullträff, men hade definitivt sina stunder och prickade rätt när den drev med en rabiat loose cannon-president (Trump-parodi) och politiskt inkorrekt komik. Miljön, den amerikanska militära rymdstyrkan, var en finurlig krydda.

https://youtu.be/MfdchlFsiIs

Tyvärr finns inte en enda bra idé kvar till andra säsongen, som känns tam, tråkig och riktningslös.

Carell är både medförfattare, producent och spelar huvudrollen som den meriterade fyrstjärniga generalen Mark R. Naird. Efter Kina-fadäsen på månen ställs Naird inför rätta i en militärdomstol och en efter en reser sig de i hans stab upp för att försvara honom. Men ju mer de säger desto närmare kommer stjärngeneralen ett liv bakom lås och bom.

Space Force sesong 2 2
Space Force, säsong 2 (Foto: Netflix)

En ny administration finns i Vita huset och Naird kommer undan – men inte utan att en rejält nedbantad budget. Vilket leder till att nästan hela hans stab börjar se sig om efter nya jobb.

Hans fru (Lisa Kudrow) sitter i buren och hans dotter (Diana Silvers) är på väg att lämna boet. Naird måste rädda äktenskapet och Space Force, samt komma överens med kineserna om hur månen ska fördelas, inte mycket annat (alls) händer i säsong 2.

Läs också Space Farce! Steve Carell är en strålande, självcentrerad stjärngeneral som fått Trumps absurda uppdrag att skicka människor till månen igen.

Bäst är fortfarande en lätt ironisk, flagrant överlägsen och pompös, John Malkovich. Som über-erfaren raketforskare låter han sin indignation och självbelåtenhet gå ut över andra, med bitande, subtil sarkasm. Men Malkovich går på ren rutin.

Ben Schwartz, som spelar spindoktorn Scarapiducci (uppenbarligen inspirerad av Trumps före detta kommunikationschef, Anthony ”The Mooch” Scaramucci), är bara en blek skugga av sitt forna jag. Det roligaste han får fram i de sju avsnitten vi har fått se är ett maniskt beroende av sin mobiltelefon.

Att Lisa Kudrow är knasig och har sex med sin kvinnliga fängelsevakt är uttjatat men upprepas ändå tills det blir trist. Och när det gäller Carell själv finns det inte mycket fart kvar, hans hopplösa karaktär framkallar bara då och då ett litet småfniss i soffan.

Space Force sesong 2 9 Space Force sesong 2 6 Space Force sesong 2 3 Space Force sesong 2 8 Space Force sesong 2 4 Space Force sesong 2 5
<
>
Space Force, säsong 2 (Foto: Netflix)

Detta är huvudproblemet med andra säsongen, den är helt enkelt inte tillräckligt rolig! Materialet räcker åtminstone inte till en bra bit över fyra timmar med en show som nu handlar om nästan ingenting, där ensemblen bara går runt som huvudlösa arméhöns.

Det är inte bara Space Force som har fått en mindre budget, det gäller hela serien – den motiverar inte ett så ”imponerande” tandlöst manus. 2 stjärnor.

Recensionen är baserad på de första 7 (av 10) avsnitten. Hela säsong 2 släpps på Netflix den 18 februari.

Space Force sesong 2 7
Space Force, säsong 2 (Foto: Netflix)

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Fakta
 • Netflix
 • Release: 18 februari 2022
 • Regi: Ken Kwapis
 • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
 • Genre: Komedi
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Längd: 4:35
 • Betyg: 2
IMDB Rating
Space Force Comedy | May 29, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Senaste nytt från Montana! Kevin Costner & Co sadlar hästarna för ytterligare en omgång cowboyintriger.
Så järven var inte död! Hugh Jackmans Wolverine är inte död! År 2024 återuppstår hjälten med knivbladen i Deadpool 3.
Har "klonat" Darth Vaders röst med hjälp av artificiell intelligens James Earl Jones går i pension, men hans röst bevaras med hjälp av AI-teknik!
Äntligen är Lotus tillbaka! Fick du inte nog av arroganta, narcissistiska, rika vita turister på Hawaii, så kommer konceptet snart att återvända till skärmen.
Bridges i sitt esse! Jeff Bridges bevisar att ålder bara är en siffra. Han briljerar som pensionerad superspion i miniserien som bygger på Thomas Perrys roman.
Fascinerande dålig! Viaplay försöker sig på ett klumpigt inlägg i den inflammerade vargdebatten – men serverar oss en fullständigt ointressant och oengagerande historia.
Följ Ljud & Bild