Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Space Force, säsong 2

Mayday! Vi har slut på idéer!

Steve Carell försöker pressa humorcitronen på en andra säsong – men trampar mest vatten och lider av idétorka.

Av / 2022-02-18 - 05:34
Space Force, säsong 2
Tor Aavatsmark

Det har gått två år sedan Steve Carell nästan fick carte blanche hos Netflix och förverkligade sin drömserie om USA:s smått absurda militära rymdstyrka, Space Force.

Första säsongen var långt ifrån någon fullträff, men hade definitivt sina stunder och prickade rätt när den drev med en rabiat loose cannon-president (Trump-parodi) och politiskt inkorrekt komik. Miljön, den amerikanska militära rymdstyrkan, var en finurlig krydda.

Tyvärr finns inte en enda bra idé kvar till andra säsongen, som känns tam, tråkig och riktningslös.

Carell är både medförfattare, producent och spelar huvudrollen som den meriterade fyrstjärniga generalen Mark R. Naird. Efter Kina-fadäsen på månen ställs Naird inför rätta i en militärdomstol och en efter en reser sig de i hans stab upp för att försvara honom. Men ju mer de säger desto närmare kommer stjärngeneralen ett liv bakom lås och bom.

Space Force sesong 2 2
Space Force, säsong 2 (Foto: Netflix)

En ny administration finns i Vita huset och Naird kommer undan – men inte utan att en rejält nedbantad budget. Vilket leder till att nästan hela hans stab börjar se sig om efter nya jobb.

Hans fru (Lisa Kudrow) sitter i buren och hans dotter (Diana Silvers) är på väg att lämna boet. Naird måste rädda äktenskapet och Space Force, samt komma överens med kineserna om hur månen ska fördelas, inte mycket annat (alls) händer i säsong 2.

Läs också Space Farce! Steve Carell är en strålande, självcentrerad stjärngeneral som fått Trumps absurda uppdrag att skicka människor till månen igen.

Bäst är fortfarande en lätt ironisk, flagrant överlägsen och pompös, John Malkovich. Som über-erfaren raketforskare låter han sin indignation och självbelåtenhet gå ut över andra, med bitande, subtil sarkasm. Men Malkovich går på ren rutin.

Ben Schwartz, som spelar spindoktorn Scarapiducci (uppenbarligen inspirerad av Trumps före detta kommunikationschef, Anthony ”The Mooch” Scaramucci), är bara en blek skugga av sitt forna jag. Det roligaste han får fram i de sju avsnitten vi har fått se är ett maniskt beroende av sin mobiltelefon.

Att Lisa Kudrow är knasig och har sex med sin kvinnliga fängelsevakt är uttjatat men upprepas ändå tills det blir trist. Och när det gäller Carell själv finns det inte mycket fart kvar, hans hopplösa karaktär framkallar bara då och då ett litet småfniss i soffan.

Space Force sesong 2 9 Space Force sesong 2 6 Space Force sesong 2 3 Space Force sesong 2 8 Space Force sesong 2 4 Space Force sesong 2 5
<
>
Space Force, säsong 2 (Foto: Netflix)

Detta är huvudproblemet med andra säsongen, den är helt enkelt inte tillräckligt rolig! Materialet räcker åtminstone inte till en bra bit över fyra timmar med en show som nu handlar om nästan ingenting, där ensemblen bara går runt som huvudlösa arméhöns.

Det är inte bara Space Force som har fått en mindre budget, det gäller hela serien – den motiverar inte ett så ”imponerande” tandlöst manus. 2 stjärnor.

Recensionen är baserad på de första 7 (av 10) avsnitten. Hela säsong 2 släpps på Netflix den 18 februari.

Space Force sesong 2 7
Space Force, säsong 2 (Foto: Netflix)
Karakter
Space Force, säsong 2

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 18 februari 2022
  • Regi: Ken Kwapis
  • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Längd: 4:35
  • Betyg: 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen