Recension: Sarah Cooper: Everything’s Fine

Wow, ett sådant uppenbart slöseri av komisk talang

Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
Karakter
Komedi
Sarah Cooper: Everything’s Fine
Annons
Annons
forfatter

När det i augusti meddelades att standup-komikern Sarah Cooper skulle få en egen Netflix-show blev förväntningarna höga – och besvikelsen över det miserabla slutresultatet är desto större.

 

Många komiker och skådespelare har parodierat den narcissistiska och enfaldiga 45:e amerikanska presidenten Donald J. Trump (som just nu planerar sin andra mandatperiod…). Fast när verkligheten är så fascinerande galen och osannolik som i dag har imitatörerna ofta kommit till korta.

När corona-pandemin svepte fram över hela världen och mannen bakom ”The Resolute Desk” avfärdade viruset som en vanlig influensa, ett påhitt från demokraterna och/eller bluff, tog en ny komikerstjärna steget in i rampljuset. Från sitt hemmakontor började Sarah Cooper parodiera och imitera Trump, inte genom att förvränga sin röst eller hitta på korkade, hårresande dumma saker att säga – nej, Cooper gick direkt på pudelns kärna.

Annons
Läs också
Nu kommer prinsessan Diana November kommer med kalla dagar och mörka kvällar – allt är klart för många timmar framför TV:n.

Cooper använde riktiga inspelningar av tal och presskonferenser där den uppenbart förvirrade/mentalt störde mannen pratade ohämmat. Oklippt och oförvrängt postade hon små läppsynkade videoklipp på TikTok av en galen mans raljerande och reciterade Trump genom att (bokstavligen) lägga hans ord i sin egen mun.

Hon hade ingen peruk, inget smink och inga effekter, bara the Leader of the Free World i all sin ”prakt”. På detta geniala sätt klädde hon av presidenten fullständigt.

På kort tid har Sarah Cooper närmat sig 600 000 följare på TikTok och fler än 2,1 miljoner på Twitter (@sarahcpr). Vilket naturligtvis inte gått obemärkt förbi hos världens största strömningstjänst. 43-åringen skrev kontrakt med Netflix och resultatet är Sarah Cooper: Everything’s Fine.

Sarah Cooper – Everything’s Fine (Foto: Netflix)

Konceptet för specialshowen är att Sarah Cooper är en fiktiv programledare för arketypisk amerikansk frukost-TV, med en mix av nyheter, väder, rapporter, intervjuer och gäster i studion. Den röda tråden är corona-pandemin och att 2020 i allmänhet är ett annus horribilis med otaliga tragedier och naturkatastrofer. Men den alltid lika krampaktigt leende programledaren försöker förmedla att allting är hur bra som helst.

So far so good – problemet är ”bara” att nästan ingen av de många inslagen/sketcherna är i närheten av att vara rolig. Humorn är så platt att vi faktiskt undrar om det är en dummy-pilot som Netflix har lagt upp av misstag. Sketcherna känns ofärdiga och verkar befinna sig på försöksstadiet.

Annons

Det är verkligen inget fel på gästlistan, Cooper får stabilt stöld från starka namn som Ben Stiller, John Hamm, Helen Mirren, Maya Rudolph (SNL), Jane Lynch, Winona Ryder och Marisa Tomei. Men det ena inslaget efter det andra faller fullständigt pladask, utan vare sig poäng, komisk timing eller ironisk udd.

Bakningssketchen med Jane Lynch (från The Marvelous Mrs. Maisel) är otroligt pinsamt icke-rolig, ett annat inslag där Cooper är en clown på en utomhusscen, och publiken (corona-lämpligt nog) sitter i sina bilar på en stor parkeringsplats, kommer inte högre än 2–3 på vår skrattskala (som går från 1 till 10). Till och med intervjun med Ben Stiller, som artificiell intelligens, är i det närmaste meningslös, tam, ooriginell och lika platt som en skolshow på mellanstadiet.

Sarah Cooper – Everything's Fine_5 Sarah Cooper – Everything's Fine_2 Sarah Cooper – Everything's Fine_3 Sarah Cooper – Everything's Fine_7 Sarah Cooper – Everything's Fine_8
<
>
Sarah Cooper – Everything's Fine (Foto: Netflix)

Här misslyckas det, genomgående, på alla plan. Det ena tama skämtet följer det andra. Regin (Natasha Lyonne) är osammanhängande, tråkig och rörig, även om Cooper har allierat sig med en hel hög manusförfattare är resultatet chockerande tandlös satir och inte i närheten av Coopers egen standup-show eller hennes Trump-imitationer.

Det enda som räddar Everything’s Fine från totalhaveri är de fyra scenerna där Cooper imiterar Trump. De funkar (förhållandevis) bra, speciellt en absurd monolog på golfbanan och ”Grab ’em by the pussy”-dialogen, men som helhet är det här klart underkänt. 2 trista stjärnor.

Sarah Cooper – Everything’s Fine (Foto: Netflix)

PS! Du bör absolut hoppa över Netflix-showen, titta hellre på alla Coopers härliga Trump-parodier på YouTube. Sarah Coopers mest visade Trump-video, How to Medical, har hittills fler än 20 miljoner (!) visningar på sociala medier. Här är hon verkligen i sitt esse!

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Netflix
  • Release: 27 oktober 2020
  • Regi: Natasha Lyonne
  • Med: Sarah Cooper, Fred Armisen, John Hamm, Ben Stiller, Helen Mirren, Maya Rudolph, Jane Lynch, Winona Ryder, Marisa Tomei
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Längd: 0:49
  • Betyg: 2
IMDB Rating
Summary:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Strömningsjätten har tecknat ett stort avtal om innehåll med Sony Pictures.
Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.