Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Sarah Cooper: Everything’s Fine

Wow, ett sådant uppenbart slöseri av komisk talang

Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.

Publicerad 2020-11-24 - 08:32
Sarah Cooper: Everything’s Fine
Tor Aavatsmark

När det i augusti meddelades att standup-komikern Sarah Cooper skulle få en egen Netflix-show blev förväntningarna höga – och besvikelsen över det miserabla slutresultatet är desto större.

 

Många komiker och skådespelare har parodierat den narcissistiska och enfaldiga 45:e amerikanska presidenten Donald J. Trump (som just nu planerar sin andra mandatperiod…). Fast när verkligheten är så fascinerande galen och osannolik som i dag har imitatörerna ofta kommit till korta.

När corona-pandemin svepte fram över hela världen och mannen bakom ”The Resolute Desk” avfärdade viruset som en vanlig influensa, ett påhitt från demokraterna och/eller bluff, tog en ny komikerstjärna steget in i rampljuset. Från sitt hemmakontor började Sarah Cooper parodiera och imitera Trump, inte genom att förvränga sin röst eller hitta på korkade, hårresande dumma saker att säga – nej, Cooper gick direkt på pudelns kärna.

Läs också Nu kommer prinsessan Diana November kommer med kalla dagar och mörka kvällar – allt är klart för många timmar framför TV:n.

Cooper använde riktiga inspelningar av tal och presskonferenser där den uppenbart förvirrade/mentalt störde mannen pratade ohämmat. Oklippt och oförvrängt postade hon små läppsynkade videoklipp på TikTok av en galen mans raljerande och reciterade Trump genom att (bokstavligen) lägga hans ord i sin egen mun.

Hon hade ingen peruk, inget smink och inga effekter, bara the Leader of the Free World i all sin ”prakt”. På detta geniala sätt klädde hon av presidenten fullständigt.

På kort tid har Sarah Cooper närmat sig 600 000 följare på TikTok och fler än 2,1 miljoner på Twitter (@sarahcpr). Vilket naturligtvis inte gått obemärkt förbi hos världens största strömningstjänst. 43-åringen skrev kontrakt med Netflix och resultatet är Sarah Cooper: Everything’s Fine.

Sarah Cooper – Everything’s Fine (Foto: Netflix)

Konceptet för specialshowen är att Sarah Cooper är en fiktiv programledare för arketypisk amerikansk frukost-TV, med en mix av nyheter, väder, rapporter, intervjuer och gäster i studion. Den röda tråden är corona-pandemin och att 2020 i allmänhet är ett annus horribilis med otaliga tragedier och naturkatastrofer. Men den alltid lika krampaktigt leende programledaren försöker förmedla att allting är hur bra som helst.

So far so good – problemet är ”bara” att nästan ingen av de många inslagen/sketcherna är i närheten av att vara rolig. Humorn är så platt att vi faktiskt undrar om det är en dummy-pilot som Netflix har lagt upp av misstag. Sketcherna känns ofärdiga och verkar befinna sig på försöksstadiet.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Det är verkligen inget fel på gästlistan, Cooper får stabilt stöld från starka namn som Ben Stiller, John Hamm, Helen Mirren, Maya Rudolph (SNL), Jane Lynch, Winona Ryder och Marisa Tomei. Men det ena inslaget efter det andra faller fullständigt pladask, utan vare sig poäng, komisk timing eller ironisk udd.

Bakningssketchen med Jane Lynch (från The Marvelous Mrs. Maisel) är otroligt pinsamt icke-rolig, ett annat inslag där Cooper är en clown på en utomhusscen, och publiken (corona-lämpligt nog) sitter i sina bilar på en stor parkeringsplats, kommer inte högre än 2–3 på vår skrattskala (som går från 1 till 10). Till och med intervjun med Ben Stiller, som artificiell intelligens, är i det närmaste meningslös, tam, ooriginell och lika platt som en skolshow på mellanstadiet.

Sarah Cooper – Everything's Fine_5 Sarah Cooper – Everything's Fine_2 Sarah Cooper – Everything's Fine_3 Sarah Cooper – Everything's Fine_7 Sarah Cooper – Everything's Fine_8
<
>
Sarah Cooper – Everything's Fine (Foto: Netflix)

Här misslyckas det, genomgående, på alla plan. Det ena tama skämtet följer det andra. Regin (Natasha Lyonne) är osammanhängande, tråkig och rörig, även om Cooper har allierat sig med en hel hög manusförfattare är resultatet chockerande tandlös satir och inte i närheten av Coopers egen standup-show eller hennes Trump-imitationer.

Det enda som räddar Everything’s Fine från totalhaveri är de fyra scenerna där Cooper imiterar Trump. De funkar (förhållandevis) bra, speciellt en absurd monolog på golfbanan och ”Grab ’em by the pussy”-dialogen, men som helhet är det här klart underkänt. 2 trista stjärnor.

Sarah Cooper – Everything’s Fine (Foto: Netflix)

PS! Du bör absolut hoppa över Netflix-showen, titta hellre på alla Coopers härliga Trump-parodier på YouTube. Sarah Coopers mest visade Trump-video, How to Medical, har hittills fler än 20 miljoner (!) visningar på sociala medier. Här är hon verkligen i sitt esse!

Karakter
Sarah Cooper: Everything’s Fine

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 27 oktober 2020
  • Regi: Natasha Lyonne
  • Med: Sarah Cooper, Fred Armisen, John Hamm, Ben Stiller, Helen Mirren, Maya Rudolph, Jane Lynch, Winona Ryder, Marisa Tomei
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Längd: 0:49
  • Betyg: 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen