Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tesla Model X

Tesla Model X

Model X är Teslas största SUV, byggd på samma chassi som Model S. Den kan allt som Model S kan, plus har de unika måsvingedörrarna bak. Och en tvättäkta dragkrok.

Läs vårt test av Tesla Model X

Premiumljud ingår i basmodellen som heter Long Range och kostar 1060 000 kronor. 507 km räckvidd (WLTP) och toppfart på 250 km/h, med 0–100 km/h på 4,6 sekunder, är fina specifikationer att få när man betalar så mycket för en bil. Väljer du Performance-upplagan för 160 000 kronor extra så minskar faktiskt räckvidden till 487 km (WLTP), men topphastigheten ökar till 261 km/h. Detta är 1 snabbare än Porsche Taycan! 0–100 km/h på 2,8 sekunder får också anses vara mycket respektabelt för en bil som väger 2,4 ton!

Ljudsystemet är detsamma som i Model S, med tolv högtalarelement och en 8-tums subwoofer. Fem diskreta förstärkarkanaler i en Dolby Pro-Logic surroundinstallation. Förstärkaren ska lämna 560 watt, men vi vet inte vilket märke som har byggt anläggningen.

Annons
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.