Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tesla Model S

Tesla Model S

Den senaste versionen av Tesla Model S har det bästa ljudsystemet som standard, så du behöver inte välja. Skulle bara fattas för de här pengarna.

Läs vårt test av Tesla Model S

Anläggningen består av tolv högtalarelement, inklusive en 8-tums subwoofer, fördelade på fem diskreta förstärkarkanaler i en Dolby Pro-Logic-surroundinstallation. Förstärkaren anges leverera 560 watt, men vilket märke som har tillverkat anläggningen får vi inte reda på.

Detta är alltså den ikoniska Model S, med avancerad Autopilot inkluderad och dessutom en räckvidd på 610 km (WLTP). HEPA-filter stoppar till och med virus från att komma in i kupén, vilket ju är praktiskt i dessa dagar …

Topphastigheten är 250 km/h, samma som Porsche Taycan, och 0–100 går på 3,8 sekunder. Om du lägger en dryg miljon (1 200 000) på Performance-versionen går det på galna 2,5 sekunder! Det är gott och väl över 1 G (2,83 s).

Annons

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.