Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Polestar 2

Polestar 2

Volvos elbilsmärke Polestar är fullt av teknik. 5-dörrars Polestar 2 är inget undantag. Bland annat känner bilen igen dig genom din mobil och ställer automatiskt in sätet så som du vill ha det och anpassar startskärmen med dina favorit-appar.

Polestar utlovar en mycket bra röststyrning, så att bilen faktiskt förstår dig. Bilen är för övrigt marknadens första som använder informations- och underhållningssystemet Android Automotive.

Det finns olika utrustningspaket, både Pilot och Plus ingår i priset. Det är i Plus-paketet som du hittar ljudsystemet, som kommer från Harman Kardon. Så vi tolkar det som att stereon ingår i startpriset. Men det är inte allt, för svenska Dirac också har varit och fixat till ljudet. Dirac har blivit kända i hifi- och hemmabiosammanhang med sitt överlägsna rumskorrektionssystem, som korrigerar för både frekvens och timing och får en anläggning att låta likadant nästan var den än är installerad. Vi är därför väldigt nyfikna på vad de har lyckats göra med Polestar-stereon. Bilar är som bekant bland de mest krävande akustiska miljöerna och kan säkert tjäna på Dirac-korrigering.

Andra saker som ingår i priset är panoramatak med projicerad Polestar-logotyp, pixelstrålkastare fram med LED, 15-watts trådlös mobilladdare, döda vinkel-assistent, adaptiv farthållare, körassistent, varning för korsande trafik med autobroms, bakre och främre kollisionsvarning, automatisk filhållare, undanmanöver med broms och styrning , automatisk kollisionsbroms och 360-graders parkeringskamera. Parkeringsassistenter både fram och bak finns också på plats, och HomeLink-funktionen kan styra saker som husets garageport, larm och belysning. Till exempel.

Du får verkligen mycket utrustning för startpriset. Lägger du 60 000 kronor extra får du Performance-versionen, med uppgraderat bromssystem och stötdämpare, samt ett par designförbättringar. Bland annat fetare lättmetallfälgar och guldfärgade säkerhetsbälten. Dragkrok finns också, den kostar 13 000 kronor.

Polestar hävdar 470 km räckvidd och 0–100 km/h på mindre än 5 sekunder.

Läs vårt test av Polestar 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen