Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Peugeot e-208 är perfekt för dig som kör mycket i stan och behöver lite mer benutrymme än typiska småbilar. Även i baksätet, trots att det bara har plats för två vuxna, inte tre.

Standardpaketet är välutrustat, bland annat har det automatisk nödbroms med radar och kamera, intelligent bromsassistent och skyltigenkänning. Du får också ett meddelande om att det är dags för en fikapaus om du blir för aktiv bakom ratten.

Ljudsystemet kommer från Arkamys och har sex högtalare och en 7-tums kapacitiv pekskärm. Apple CarPlay och Android Auto är standard. Något paket med ännu bättre stereo finns inte, så frågan är om hifi-entusiaster ska sätta Peugeot e-208 lite längre ner på önskelistan.

Utrustningspaketet Allure, som är nästa nivå, har en 10-tums tredimensionell, hologramliknande instrumentpanel, plus lite till. Med GT Line får du även Peugeot Connected Services-navigering och TomTom-karta med gratis uppdateringar under hela bilens livslängd, 180-graders backkamera, adaptiv farthållare, aktiv filhållare (självkörningsnivå 2).

Slutligen har vi GT-paketet som kostar 420 000 kronor (!), som mest handlar om utseende och komfort, men som också har döda vinkel-varning. Men alltså fortfarande samma ljudsystem som i grundversionen Active.

Annons

Räckvidden för alla versioner är 340 km (WLTP), och bilen kan laddas med 11 kW normalladdning och 100 kW snabbladdning (CCS).

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.