Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Nissan Leaf har blivit en riktig el-folkbil, men den senaste modellen har ett mer modernt innanmäte än vi är vana vid att se. Förutom att NissanConnect-tjänster ger en överblick över och styr flera av bilens funktioner via en mobil-app, är bilen utrustad med CarPlay som standard.

Nästa steg upp från baspaketet (Acenta) heter N-Connecta och innehåller LED-strålkastare fram, automatisk dimning av invändiga speglar, varning för föremål i rörelse samt sensorer fram och bak. Men det är inte förrän du kommer upp till toppnivån, Tekna, som du får uppgraderat ljudsystem. Prisökningen jämfört med basutgåvan är då 29 000 kronor och innehåller ett ljudsystem från Bose med sju högtalare. Ljudsystemet är utvecklat specifikt för just den här modellens kupé och Bose-ingenjörerna har använde både öron och mätutrustning i för att få optimal ljudkvalitet.

Bashögtalaren är bara 4,5 tum stor och sitter i ett 6,2-liters, specialkonstruerat kabinett för att ge bästa effekten och fylligheten från en så kompakt subwoofer. Förutom denna finns det två 6,5-tums fullregisterhögtalare (en i varje framdörr), två 5,25-tums fullregisterhögtalare (en i varje bakdörr) och två diskanter (en i varje A-stolpe).

Med Tekna får du också ProPilot-körassistent som hjälper dig att ligga rätt i filer och ha ett förutbestämt avstånd till bilen framför.

Annons

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.