Nissan Leaf

Annons
Annons
forfatter

Nissan Leaf

Nissan Leaf har blivit en riktig el-folkbil, men den senaste modellen har ett mer modernt innanmäte än vi är vana vid att se. Förutom att NissanConnect-tjänster ger en överblick över och styr flera av bilens funktioner via en mobil-app, är bilen utrustad med CarPlay som standard.

Nästa steg upp från baspaketet (Acenta) heter N-Connecta och innehåller LED-strålkastare fram, automatisk dimning av invändiga speglar, varning för föremål i rörelse samt sensorer fram och bak. Men det är inte förrän du kommer upp till toppnivån, Tekna, som du får uppgraderat ljudsystem. Prisökningen jämfört med basutgåvan är då 29 000 kronor och innehåller ett ljudsystem från Bose med sju högtalare. Ljudsystemet är utvecklat specifikt för just den här modellens kupé och Bose-ingenjörerna har använde både öron och mätutrustning i för att få optimal ljudkvalitet.

Bashögtalaren är bara 4,5 tum stor och sitter i ett 6,2-liters, specialkonstruerat kabinett för att ge bästa effekten och fylligheten från en så kompakt subwoofer. Förutom denna finns det två 6,5-tums fullregisterhögtalare (en i varje framdörr), två 5,25-tums fullregisterhögtalare (en i varje bakdörr) och två diskanter (en i varje A-stolpe).

Med Tekna får du också ProPilot-körassistent som hjälper dig att ligga rätt i filer och ha ett förutbestämt avstånd till bilen framför.

Annons