Mini Cooper SE

forfatter

Mini Cooper SE

Få små bilar är lika coola som Mini Cooper, och den engelskbyggda SE-elbilen med tre dörrar är bland de coolaste. Många av komponenterna är samma som i BMW i3 och precis som hos BMW kan du välja ett 12-högtalars hifi-system från Harman Kardon som extrautrustning. Med en separat subwoofer under varje framsäte och med sammanlagt 360 watts förstärkareffekt.

I BMW i3 kan du välja systemet som ett enda tillägg, men till Mini Cooper SE måste du välja Experience-paketet som kostar 24 500 kronor mer än standardpaketet Essential. Förutom parkeringssensorer och backkamera, Connected Media med 6,5-tums pekskärm och dessutom online-navigering, som alla är standard i Essential-paketet, har Experience adaptiva LED-strålkastare, parkeringshjälp, Head-up-display, navigering med MINI Connected (trafikinfo) och laddstationer) samt en 8,8-tums skärm. Plus en möjlighet att ha upplyst panel i kupé. Och som sagt Harman Kardon-stereon.

Lägger du ännu mer pengar och går upp till Maximize-paketet får du bland annat panoramaglastak och uppgraderade inredning, men ingenting mer på teknikfronten.

Läs vårt test av Mini Cooper SE med Harman Kardon-ljud.