Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30 är en kompakt SUV som liknar den fossila CX-30, men har bland annat fått bakhängda dörrar, vilket är en hyllning till sportbilen RX-8.

Tre digitala skärmar omgärdar föraren: en 7-tums digital instrumentbräda, en 8,8-tums infotainment-display i mitten och en 7-pekskärm som styr klimatanläggningen.

Laddningen går inte direkt som en ”oljad blixt”, eftersom CCS-kopplingen max klarar 50 kW snabbladdning (DC). Normal laddning görs med upp till 6,6 kW (230V/32A, 1-fas).

Standardstereon består av åtta högtalare och har DAB, USB och Bluetooth. Du får den bästa stereon när du uppgraderar till Cosmo-utrustningsnivå. Anläggningen kommer från Bose och har tolv högtalare. Bashögtalarna sitter ända ner i hörnen längst fram i kupén, framför fötterna på föraren och passageraren. Detta är där basresponsen blir bäst, enligt Bose. AudioPilot-funktionen mäter ljudnivån i kupén och analyserar bilens hastighet, och justerar sedan anläggningens ljudnivå därefter. Surroundeffekt finns också.

Adaptiv farthållare är standard, adaptiva LED-strålkastare är extrautrustning.

Annons

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.