Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Jaguar i-Pace

Jaguar i-Pace

Till premiumbilar hör premiumljud och i Jaguar i-Pace kan man få ett ljudsystem från självaste Meridian, som är vida kända i hifi-kretsar för sin avancerade digitala ljudbehandling (DSP). Och även här utlovas avancerad processning.

Meridian-anläggningen är standard i i-Pace, med elva högtalare och 380 watt effekt. Men du kan lägga på lite drygt 10 000 kronor och få surroundljud. Då består anläggningen av femton högtalare och en sammanlagd förstärkareffekt på 825 watt.

Om du väljer surroundsystemet lovar Meridian att varje person i bilen blir omgiven av ljud. En teknik som Meridian kallar för Trifield tar hänsyn till längden och bredden på varje säte, vilket ska ge optimal timing och därmed en stor och faskorrekt ljudbild på varje enskild plats i bilen.

Se till att uppgradera till Meridian bilstereo i din i-Pace. Foto: Jaguar

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.