TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Sony Bravia XR A90J (XR-65A90J)

Sonys starka OLED slår rekord

Sony gör en stark comeback i highend-klassen med en ny toppmodell: Bravia XR-A90J är den allra bästa TV:n vi har testat 2021.

forfatter
Publicerad 2021-11-02 - 11:23

Sony är långt ifrån världens största TV-märke, men hamnar ofta bland de allra bästa när det gäller bild och ljud. Den japanska tillverkaren hade några av TV-apparaterna vi minns mest från 2020, inklusive 8K-modellen ZH8 och den prisvärda A85. Å andra sidan lyste de med sin frånvaro i den absoluta highend-klassen med OLED-skärmar.

Den så kallade ”Master Series” KD-65AG9 som vi testade året innan fick nämligen aldrig någon direkt efterträdare 2020. Sonys dåvarande toppmodell fick mycket beröm för bildkvaliteten, men fick också utstå lite kritik för ganska så dålig ljusstyrka.

Sony har tagit god tid på sig, men nu är toppmodellen för 2021 äntligen klar. Och den här gången verkar de ha laddat kanonen ordentligt: ​​nykomlingen A90J är bestyckad med en extra ljusstark OLED-panel som drivs av en supersmart videoprocessor (Bravia XR). Den har också bättre anslutningsmöjligheter, plus den helt nya Google TV-plattformen. De som köper den här toppmodellen kan dessutom se fram emot Bravia Core, som är Sonys exklusiva strömningstjänst. Det finns med andra ord mycket att se fram emot här!

Slutsats

Har Sony lyckats förbättra sin nya flaggskepps-TV för år 2021? OM de har! Bravia XR A90J kombinerar en markant uppgraderad bildpanel med en ytterst effektiv videoprocessor, vilket resulterar i oerhört läcker bildkvalitet. Alla sedvanliga OLED-fördelar finns på plats, med gnistrande färger och bottenlös svärta. På samma gång är ljusstyrkan avsevärt förbättrad jämfört med tidigare modeller.

Tack vare upp till 1300 nits i de ljusaste områdena kan A90J leverera bländande realistisk HDR-video i både mörka och ljusa omgivningar.

Den inbyggda, osynliga högtalarlösningen fungerar bra.

Med HDMI 2.1-kompatibla ingångar (fast bara två av dem) är Sony-skärmen även redo för gaming. Lägg sedan till en välfungerande smart TV-lösning och smart fjärrkontroll, så har du en snudd på optimal allroundskärm för alla sorters TV-underhållning.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend