annons
annons
annons

Test av Sony SRS-X33

06/07 2015
Sony SRS-X33

Stort ljud i litet format

Med sitt stora och klara ljud är X33 är beviset på att större inte alltid är bättre.

Ljud & Bild tycker

  • Utmärkt kvalitetskänsla och lagom storlek för utflykten. Lätt hantering och bra funktioner. Strålande ljud för att vara en så liten högtalare.

  • Stöder inte längre aptX-standarden utan bara den ovanliga LDAC. Kan inte ladda mobilen.

06/07 2015
Sony SRS-X33
annons

Sony SRS-X33Förra generationens storebror SRS-X5 imponerade stort på oss, så i år är det dags att se om den mer portabla versionen lever upp till förväntningarna. X33 är mindre än hälften så stor och uppfyller mer än nog våra krav på att vara praktisk att ta med sig. Den känns byggd som en pansarvagn men med metallgallren för högtalarelementen och den gummiaktiga ytan är den elegantare än så. Kanterna är rundade för att göra den mjukare i formen och den kan fås i rött, blått, vitt eller svart.

Förra generationens blanka yta som drog till sig fingeravtryck är borta så man behöver inte längre torka av knapparna. De är väl placerade och det är ingen tvekan om vad de gör, samt att lysdioder visar status. Tack vare stöd för NFC är det enkelt att koppla ihop den med mobilen, men annars finns även manuell parning. Ringer någon som alla vill prata med finns högtalartelefon så att man kan hålla konferenssamtal. Baksidan har en Aux-ingång samt en laddningskontakt av micro-USB typ.

Då elementen av förklarliga skäl inte kan vara så stora så var vi lite skeptiska till hur X33 skulle låta. Vi blev därför riktigt förtjusta när vi drog igång musiken. Den levererar ett förvånansvärt stort och klart ljud och man kan faktiskt dra upp volymen riktigt högt utan att det låter illa. Dock måste den följa fysikens lagar så man får inte samma djupbas som med Envaya. Men basen finns där och är tillräckligt rapp. På det hela taget hade vi svårt att hitta någon musikgenre som lät dåligt.

Slutsats
Förra året utsåg vi SRS-X5 till årets bästa bärbara trådlösa högtalare. Och även i år när vi går ned en storlek till 3-serien så fortsätter vi att bli imponerade av Sonys ljudingenjörer. På något sätt har de lyckats att få även denna lilla högtalare att spela både kraftfullt och kontrollerat. Däremot ska man inte vänta sig någon pumpande bas. Då får man köpa en större högtalare. Men vill man ha en liten och smidig högtalare som är lätt att använda och som spelar de flesta musikstilar med bravur så är X33 utmärkt.

Sony SRS X33 lifestyle hand

Sony SRS X33 blue slant

Fakta

  • Anslutningar: 3,5 mm in, BT 3.0, NFC
  • Batteri: Ca 12 timmar
  • Finesser: Högtalartelefon
  • Storlek: 185 x 60 x 59 mm
  • Vikt: 730 gram
Tillverkare:
Sony
Pris:
1.600,-
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .