annons
annons

test: Logitech POP Home Switch Starter Pack

Med en knapptryckning

Glöm röststyrning och appar, Pop är enkelt och genialt.

Med Pop får du tillbaka kontrollen över ditt smarta hem. Lätt att programmera och behöver inte laddas.
För högt pris i förhållande till funktionaliteten.

Med så många uppkopplade enheter hemma finns det ett stort behov för att kunna styra dem. Ännu så länge är det inte många tillverkare som har tänkt på en gemensam standard och i de flesta fall är lösningen ännu en ny app till mobilen. Om du saknar de gamla analoga dagarna ska du ta en titt på Logitechs Pop. Med flerfärgade, gummiöverdragna knappar tar du tillbaka kontrollen över ditt hem, nu räcker det med att trycka på en knapp i stället för att leta fram telefonen. Det låter gammaldags men är faktiskt riktigt befriande.

(Foto: Tillverkare)

Smidig programmering

Varje knapp har tre funktioner som enkelt programmeras i den medföljande appen. En tryckning, två tryckningar eller en lång tryckning. Den första aktiverar, den andra deaktiverar. Mycket enkelt. Pop är till exempel bra för att styra dina Sonos-högtalare och dina Philips Hue-lampor och kan till och med ställas in för att fungera med IFTTT. Du kan koppla in hur många knappar du vill – och din plånbok tillåter. Det sistnämnda är intressant eftersom Pop-knapparna tyvärr är en smula dyra, i synnerhet när man tänker på vad de egentligen kan. Visst är de smarta, men 500 kronor styck är en hel del pengar..

(Foto: Tillverkare)

Apple Home eller Pop

Utöver priset finns det dessvärre ännu lite mer smolk i glädjebägaren. Även om Logitech utökar stödet kontinuerligt så går det inte att styra allting med Pop. Det kan man lösa genom att programmera Apples egen Home-app, fast då blir man av med möjligheten att deaktivera sekvenser igen. Man får välja, antingen eller.

Slutsats

Det är smart att kunna styra lampor, termostater och persienner med rösten, men någon gång emellanåt vill man bara kunna trycka på en knapp. Det kan man med Pop och du bestämmer själv vad en tryckning ska göra. Knapparna drar ytterst lite ström och kan tas med överallt i hemmet. Riktigt genialt. Synd bara att de ska vara så dyra.

(Foto: Tillverkare)

Bästa pris på Logitech POP Home Switch Starter Pack
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Bridge och två POP-knappar Trådlöst: Bluetooth, Wi-FI iOS, Android Mått: 6 x 0,9 x 6 cm Webb: logitech.se

Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-