annons
annons

Nya mobiler och VR-headset från Samsung

I dag har Samsung lanserat Galaxy Note 4, en ny mobil som heter Note Edge, smartklockan Gear S samt Gear VR – ett virtual reality-headset!

Nya Galaxy Note 4 får samma mjuka baksida som Note 3, har silkeslena kurvor och ett förstärkt glas som tål omild behandling. Skärmstorleken är 5,7 tum. Skärmen är skarpare, har fått högre upplösning (2560 x 1440) och är av typen Quad HD Super AMOLED för att ge en skarpare och bättre bild.

Samsung_GalaxyNote4
Väger 176 gram och är 8,5 mm tjock. Finns i färgerna svart, vit, guld och rosa.

Note 4 har 3 GB internminne och 32 GB lagringsplats.

Multitasking
Multi Windows för multitasking gör att man kan göra flera saker samtidigt, med flera fönster bredvid varandra. Fönstren är enkla att flytta på och storleken går enkelt att ändra dynamiskt med pennan S Pen. Samsung lovar för övrigt att pennan i högre grad är essensen av vad Galaxy Note 4 kan göra.

Låsskärmen är dynamisk, så att man kan utföra enkla funktioner även om man inte öppnat telefonen.

Smart Select gör att man till exempel kan välja och lagra flera bilder på en gång med hjälp av pennan.

Kamera
Kameran är förbättrad på både fram- och baksidan. Note 4 har en kameran med 16 Mp och förbättrad bildstabilisator på baksidan och en 3,7 Mp-frontkamera.

Samsung lovar dessutom bättre ”selfies” genom att frontkameran släpper in 60 procent mer ljus. Dessutom har den 90 graders vidvinkel för att underlätta att få plats med fler personer i bilden. Skulle det inte räcka finns en panoramafunktion så att ”selfien” blir extra bred.

Batteritid
Snabbladdning gör att du får 50 procent kapacitet efter bara 30 minuter.
Trots mer processorkraft har Samsung ökat effektiviteten. Batteritiden har gått upp med 7,5 procent i snitt jämfört med Note 3.

Röstinspelning
3 mikrofoner spelar in ljud från åtta olika håll. På så sätt går det att spela in en röst även i högljudda omgivningar och sedan återge den kristallklart.

Exklusiva fodral har utvecklats av ingen mindre än Mont Blanc.

Note 4 lanseras i oktober.

NoteEdge
Galaxy Note Edge
Detta är en variant av Note 4, som har en egen skärm på kanten av ena långsidan. Samsung kallar den Edge Screen. Huvudskärmen plus kantskärmen är Quad HD Super AMOLED. Kantskärmen kan användas helt separat och kan till exempel visa de senaste Yahoo-nyheterna och notifieringar om när man får SMS eller samtal, samtidigt som man fortsätter att läsa eller arbeta på huvudskärmen.

Note Edge lanseras på utvalda marknader.

Samsung_GearS
Ny smartklocka
Den nya (stora och klumpiga!) Gear S är inte beroende av en mobiltelefon utan fungerar på egen hand. Super AMOLED-skärmen ger hög upplösning och stor kontrast.

Man kan välja mellan olika klockutseenden så att man kan anpassa den efter vad man håller på med. Ett utseende till kostymen, ett annat till grillpartyt!

Se meddelanden genom att svepa till höger. Hitta appar genom att svepa till vänster.

Har du glömt var du parkerade bilen kan Gear S berätta var den står. Du kan både skicka SMS och föra samtal på samma sätt som med en telefon.

Du får också en översikt över din hälsa, med hjälp av appar, och kan lyssna på musik genom klockan. GPS ger dig information när du cyklar och joggar. Väderprognoser talar om vilka kläder du ska ha på joggingturen!

Samsung_Swarovsky
Både Gear Note och Gear S går att få med exklusiva baksidor från Swarovski.

Samsung_VR
Virtual Reality
Med det nya headsetet kan vi leva oss in i den virtuella verkligheten. Gear VR får samma beräkningskraft som Note 4. Du får uppleva en 360-graders 3D-verklighet som anpassas dynamiskt när du vrider på huvudet.

VR förväntas bli stort inom gaming. Därför har Gear VR bara 20 millisekunders fördröjning av bilden, vilket är optimalt för spel. Här jobbar fotonerna supersnabbt!

Skärmen är även här en Quad HD Super AMOLED. 96 graders synvinkel simulerar en 175-tums skärm på bara 2 meters håll!

Material
All teknik är oanvändbar utan innehåll. Samsung kommer bland annat att erbjuda filmmaterial via VR Cinema samt mobilspel som är anpassade efter Gear VR.

 

Vad vi tyckte om prylarna efter att ha känt på dem kan du läsa om här

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-