Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Flexibel soundbar från Philips

Löstagbara högtalare ger många användningsområden

Av / 2014-09-04 - 17:55
Flexibel soundbar från Philips

Den nya Philips Fidelio B5 kan på ett par sekunder växla mellan stereoljud och trådlöst surroundljud. I ändarna sitter nämligen löstagbara högtalare.

Till vardags kan man alltså titta på nyheterna med betydligt bättre stereoljud än från TV:n. Och när det blir kväll och man får lust att kolla på en film så placerar man högtalarna bakom sig, och vips har man hemmabioljud. Högtalarna kalibrerar sig själva så man behöver inte vara så petig med var man ställer dem.

14783016978_3a21c26742_k

Men det är faktiskt smidigare än så. De löstagbara högtalarna kan användas för sig. Man kan till exempel enkelt koppla ihop dem med mobilen tack vare NFC och använda dem ute i trädgården för att spela musik. I det läget har de 5 timmars batteritid. Tack vare stöd för AptX och AAC kan man dessutom få bra ljudkvalitet.

Philips Fidelio B5 Wireless Surround Soundbar Speaker släpps i oktober för ca 7 500 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen