TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy SmartTag

Sök och du skall finna!

Samsung Galaxy SmartTag är ett liten Bluetooth-bricka som håller reda på dina saker.

forfatter
Publicerad 2021-03-25 - 11:10
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
L&B tycker
Automatisk installation kompletterad av viktiga spårningsfunktioner. Enkel att använda och kan även användas för att styra det smarta hemmet.
Fungerar bara med Galaxy-enheter.
Specifikationer
 • Trådlöst: Bluetooth LE 5.0
 • Stöder: SmartThings Find, Samsung Galaxy
 • Mått/vikt: 23,5 x 23,5 x 9,9 mm/13 g
 • Batteri: Utbytbart CR2032
 • Tålighet: IP53
 • Webb: samsung.com/se

Känner du igen den där känslan av att aldrig hitta dina nycklar eller plånbok? Brukar din hund springa bort och inte dyka upp igen förrän efter flera dagar? Tillhör du typen som blir nervös när du checkar in bagaget på flygplatsen eftersom du är rädd att du aldrig får se det igen? Då är Samsung Galaxy SmartTag något för dig.

I korta ordalag handlar det om en liten bricka som till exempel kan sättas fast på resväskan, i hundens halsband eller i nyckelringen. Chipet innehåller ett litet Bluetooth LE-chip som skickar en signal som kan plockas upp av Galaxy-enheter i närheten.

Fler äss i rockärmen

Med hjälp av Samsungs SmartThings-app och den så kallade SmartThings Find-funktionen kan man använda sin Galaxy-mobil för att alltid hålla koll på var en specifik SmartTag finns. Och då är det slut med att inte kunna hitta nycklarna på morgonen.

Samsung Galaxy SmartTag
Med två snabba tryckningar på knappen hittar man enkelt sin försvinna Galaxy-mobil. Knappen kan också ställas in för att aktivera automatiseringar via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Även om en SmartTag befinner sig utanför mobilens räckvidd så kan den lokaliseras genom SmartThings Find, eftersom alla Galaxy-enheter som har varit i närheten av brickan skickar data till spårningssystemet. Det är riktigt smart!

Spårningen fungerar för övrigt även åt andra hållet, så en SmartTag hittar hur enkelt som helst en ansluten Galaxy-mobil med två tryckningar på knappen på brickan.

Sist men inte minst kan Galaxy SmartTag också användas för att starta två förprogrammerade automatiseringar i SmartThings-appen. Till exempel kan man med en kort tryckning på brickans knapp välja att aktivera ett larmsystem, och en längre tryckning kan ställas in så att alla lampor i huset tänds.

Läs också Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

Installation och användning

I verkligheten fungerar den smarta lilla brickan precis så bra som Samsung lovar. Man behöver bara starta SmartThings-appen i mobilen så känns brickan igen och ställs in automatiskt. Enklare kan det inte bli.

Samsung Galaxy SmartTag fungerar faktiskt precis som Tile Pro, fast man får ingen historik över var brickan har befunnit sig. Man får inte heller någon varningssignal om man håller på att glömma sina nycklar. Detta är dock funktioner som kostar pengar med Tile, medan man måste utgå från att liknande tjänster blir gratis om de läggs till i SmartThings-appen längre fram.

Det finns också få liknande produkter, inklusive Tile, som på samma sätt som SmartTag kan användas för att fjärrstyra olika Smart Home-funktioner.

Samsung Galaxy SmartTag
Om du inte är Samsung-användare får du leta efter en annan lösning. SmartTag fungerar bara med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Galaxy SmartTag: Slutsats

Samsung Galaxy SmartTag är en genial liten pryl som du nästan inte kan leva utan om du redan befinner dig i Samsungs ekosystem. Det är också den största nackdelen. SmartTag fungerar bara med Galaxy-enheter och SmartThings-appen, så om du är en iPhone-användare eller till och med har en Android-mobil från någon annan tillverkare än Samsung, så får du leta efter en annan lösning för att hålla koll på dina nycklar.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Kanske den bästa robotdammsugaren Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.
Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.
Framtiden är ljus och smart Intelligenta ljuskällor är en av de viktigaste delarna i ett smart hem. Vi har testat smarta lampor från sex olika tillverkare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend