Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Samsung Galaxy SmartTag

Sök och du skall finna!

Samsung Galaxy SmartTag är ett liten Bluetooth-bricka som håller reda på dina saker.

Av / 2021-03-25 - 11:10
Samsung Galaxy SmartTag
Peter Gotschalk

Känner du igen den där känslan av att aldrig hitta dina nycklar eller plånbok? Brukar din hund springa bort och inte dyka upp igen förrän efter flera dagar? Tillhör du typen som blir nervös när du checkar in bagaget på flygplatsen eftersom du är rädd att du aldrig får se det igen? Då är Samsung Galaxy SmartTag något för dig.

I korta ordalag handlar det om en liten bricka som till exempel kan sättas fast på resväskan, i hundens halsband eller i nyckelringen. Chipet innehåller ett litet Bluetooth LE-chip som skickar en signal som kan plockas upp av Galaxy-enheter i närheten.

Fler äss i rockärmen

Med hjälp av Samsungs SmartThings-app och den så kallade SmartThings Find-funktionen kan man använda sin Galaxy-mobil för att alltid hålla koll på var en specifik SmartTag finns. Och då är det slut med att inte kunna hitta nycklarna på morgonen.

Samsung Galaxy SmartTag
Med två snabba tryckningar på knappen hittar man enkelt sin försvinna Galaxy-mobil. Knappen kan också ställas in för att aktivera automatiseringar via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Även om en SmartTag befinner sig utanför mobilens räckvidd så kan den lokaliseras genom SmartThings Find, eftersom alla Galaxy-enheter som har varit i närheten av brickan skickar data till spårningssystemet. Det är riktigt smart!

Spårningen fungerar för övrigt även åt andra hållet, så en SmartTag hittar hur enkelt som helst en ansluten Galaxy-mobil med två tryckningar på knappen på brickan.

Sist men inte minst kan Galaxy SmartTag också användas för att starta två förprogrammerade automatiseringar i SmartThings-appen. Till exempel kan man med en kort tryckning på brickans knapp välja att aktivera ett larmsystem, och en längre tryckning kan ställas in så att alla lampor i huset tänds.

Läs också Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

Installation och användning

I verkligheten fungerar den smarta lilla brickan precis så bra som Samsung lovar. Man behöver bara starta SmartThings-appen i mobilen så känns brickan igen och ställs in automatiskt. Enklare kan det inte bli.

Samsung Galaxy SmartTag fungerar faktiskt precis som Tile Pro, fast man får ingen historik över var brickan har befunnit sig. Man får inte heller någon varningssignal om man håller på att glömma sina nycklar. Detta är dock funktioner som kostar pengar med Tile, medan man måste utgå från att liknande tjänster blir gratis om de läggs till i SmartThings-appen längre fram.

Det finns också få liknande produkter, inklusive Tile, som på samma sätt som SmartTag kan användas för att fjärrstyra olika Smart Home-funktioner.

Samsung Galaxy SmartTag
Om du inte är Samsung-användare får du leta efter en annan lösning. SmartTag fungerar bara med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Galaxy SmartTag: Slutsats

Samsung Galaxy SmartTag är en genial liten pryl som du nästan inte kan leva utan om du redan befinner dig i Samsungs ekosystem. Det är också den största nackdelen. SmartTag fungerar bara med Galaxy-enheter och SmartThings-appen, så om du är en iPhone-användare eller till och med har en Android-mobil från någon annan tillverkare än Samsung, så får du leta efter en annan lösning för att hålla koll på dina nycklar.

Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Basic

Home tycker

Automatisk installation kompletterad av viktiga spårningsfunktioner. Enkel att använda och kan även användas för att styra det smarta hemmet. Fungerar bara med Galaxy-enheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Trådlös övervakning av hemmet

Kör fryspizza i airfryern

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Rulla till toppen