TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

LG G Flex 2

Lyckad kurvtagning

Det andra försöket med en böjd mobil är bättre än föregångaren på alla sätt.

forfatter
Publicerad 2015-04-14 - 20:22
L&B tycker
Formen gör den skön att hålla i. Kameran är riktigt bra med ovanligt snabb autofokus. Bra prissatt jämfört med konkurrenterna.
Lägre skärmupplösning och mindre minne än jämförbara mobiler. Ibland uppstår oväntade pauser och ryck i användningen. Knapparnas placering kräver tillvänjning.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skärm: 5,5 tum P-OLED 1920x1080 (403 ppi)
 • Processor: 1,5/2,0 GHz octacore Snapdragon 810
 • Minne: 2 GB / 16 GB + <128 GB micro SD
 • Kameror: 13 Mp OIS + 2,1 Mp
 • Trådlöst: 4G LTE, Wifi ac, BT 4.1, NFC
 • Fysiskt: 149 x 75 x 7,1 mm, 152 gram
 • Batteri: 3 000 mAh
Riktpris: 6000Pr. 2015-04-14 Produktsida

Förra årets LG G Flex stack verkligen ut från mängden med sin stora kurvade skärm, böjbara kropp och självläkande skal. Men den hade en förhållandevis lågupplöst skärm och måttliga prestanda. Så det kändes verkligen som att man bara betalade premiumpriset för det ovanliga formatet. Uppföljaren G Flex 2 är en betydligt intressantare mobil med smidigare mått, bättre skärm och senaste hårdvaran. Och formatet får man så att säga på köpet.

LG_CES2015_gflex2 (1) webb

Utseende och konstruktion
Det mest uppenbart annorlunda är så klart den böjda formen och att den faktiskt kan tryckas helt platt utan att spricka. Det är inte bara en gimmick utan gör faktiskt mobilen väldigt skön att hålla i handen och att ha i byxfickan. Att knapparna sitter på baksidan är det många som stör sig på men det är en smaksak. Baksidans självläkande funktion är praktiskt mot småreport men den blir ändå repig med tiden. Och materialet känns inte speciellt lyxigt för prisklassen.

LG_GFlex2_H955_QuickCircle_MWC2015 (8) webb

Skärm
Jämfört med föregångarens skärm har den både blivit mindre och mer högupplöst. Det ger en mycket bättre skärpa och detaljrikedom. På pappret ser det ändå klent ut jämfört med konkurrenternas QHD upplösning, men i praktiken är det absolut bra nog. Plast-OLED panelen ger en mycket bra betraktningsvinkel, svartnivå och kontrast. Vi upplever den också som ljusstarkare än föregångaren. Däremot är färgerna väl överdrivna med standardinställningen.

LG_CES2015_gflex2 (4) camera

Kamera
Flex 2 har samma 13 megapixel huvudkamera och 2,1 megapixels selfiekamera som i toppmodellen LG G3. Det är en utmärkt kameraplattform som get möjligheter till riktigt bra bilder. Däremot är vi besvikna på att man får så få inställningsmöjligheter. Det finns inga scenlägen att välja mellan, bortsett från panorama, och manuella inställningar kan man glömma. Kameran är dessutom inte bland de snabbare, varken att starta eller mellan bilderna.

lg gflex 2 camera interface

Däremot fokuserar den omedelbart tack vare laserautofokusen. Och mycket riktigt får man oftare skarpa bilder än med konkurrenterna, speciellt med rörliga objekt och i dålig belysning. I svagt ljus var vi därför ovanligt nöjda med resultatet, även om man faktiskt fick lite mer brus och färre detaljer än med LG G3. Utomhus noterade vi också att den inte riktigt når upp till toppmodellens resultat, men på det hela taget fick man välexponerade bilder med bra färger.

sushi lg g flex 2 light
Bra lyster i dagsljus
sushi lg g flex 2 dark
Över förväntan i svag belysning

Ljud

Vi blir normalt sett irriterade när tillverkare väljer att sätta högtalaren på baksidan av mobilen. Det innebär ju att man inte kan lägga den på bordet när man tittar på film eller lyssnar på musik. Men den böjda formen gör i det här fallet att det inte är något problem. Ljudkvaliteten är dessutom fullt acceptabel. Med ett par bra hörlurar blir resultatet bättre än genomsnittet tack vare stöd för Dolby Mobile.

Användning
Liksom Samsung och HTC har LG lagt ett eget gränssnitt över Android. Men det känns mindre raffinerat och användbart, plus att det känns som att det gör mobilen långsammare. Vi gillar dock det egna, anpassningsbara, tangentbordet och möjligheten att se klocka och notifieringar utan att låsa upp mobilen. Den kurvade skärmen gör däremot inte alls filmtittande mer njutbart utan gör det snarare svårare att bli av med störande reflexer.

lg g flex 2 interface

Prestanda
I motsats till förra gången så har man den senaste Snapdragon-processorn och är i fas med konkurrenterna. Därmed är det inte heller någon större skillnad i prestandamätningarna mot HTC One M9. Geekbench visade 1145 (single) och 4677 (multicore) samt en något högre Browsermark med 1625. De kan dock inte tävla med Galaxy S6. Batteriet är lite mindre än tidigare. Men man klarar sig ändå drygt en dag, men knappast två, utan att ladda.

lg g flex 2 antutu

Slutsats
Att ha en böjd mobil är främst en fråga om komfort då den är skön att hålla och att ha i fickan. Och är man lockad av det behöver man med den nya modellen inte längre kompromissa. LG G Flex 2 kan mycket väl mäta sig med konkurrenterna både vad gäller prestanda och funktioner. Den tar ovanligt lyckade bilder och skärmen är bra. Kan man överse med den något lägre upplösningen och mindre minnet så gör det lite lägre priset den till ett lockande val.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Capture One visar bilderna direkt på iPad Laddar upp bilderna från kameran till iPaden i realtid.
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som finns att köpa just nu.
Flip är inte en flopp, men vi flippar inte ut Samsung Galaxy Z Flip 4 är en lysande mobil, men har för få väsentliga förbättringar jämfört med föregångaren.
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Tre skäl att köpa iPhone 14 Pro Den som ska lyckas göra en bättre mobil än iPhone 14 får ligga i.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Följ Ljud & Bild