: Skullcandy Crusher

Huvudskakande basfest

Hörlurar med ”turboladdning” i form av inbyggd aktiv subbas.
Ljud & Bild tycker
Du får bas för hela slanten med den här hörluren som är gjord för att ha kul. Ganska bra täckning av resten av tonregistret.
Basen är allt annat än naturlig. Den kommer och går som den har lust, och impulsåtergivningen är usel.
Specifikationer
  • Element: 40 mm + 55 mm ”sensation”-element
  • Frekvensområde: 20 Hz-20 kHz
  • Impedans: 32 ohm
  • Batteritid: 40 timmar
  • Anslutning: Stereo-minijack (löstagbar kabel)
Annons
Annons
forfatter

Amerikanska Skullcandy gör hörlurar med attityd. Några av dem har – diplomatiskt uttryckt – varit mindre övertygande rent ljudmässigt, men de har osat tuff street-känsla lång väg. Sedan 2012 har dock Skullcandy ändrat stil och satsat på att bygga hörlurar i den bättre änden, både vad gäller pris och kvalitet. Aviator-modellen är en av de mer lyckade i den nya serien.

Skullcandy Crusher skiljer sig från mängden genom att ha en inbyggd subbas med aktiv förstärkning. Förutom det normala 4 cm-elementet sitter det ett extra ”sensation-element” som har en egen klass D-förstärkare. Basförstärkaren får ström från ett vanligt AA-batteri, som räcker i ungefär 40 timmar.

Crusher är en over-ear-hörlur i enfärgad, matt plast – naturligtvis med Skullcandys kraniedesign. Öronkuddarna är av mjuk plast i samma färg. Den löstagbara, gummerade minijack-kabeln är försedd med fjärrkontroll och mikrofon. En omkopplare på vänster öronkåpa ställer in hur mycket extra kräm subbasen ska bidra med. Allt känns rejält byggt, men också lite plastigt.

Huvudskakande bas
Det första man lägger märke till är att det säger ”boing” när man knackar på kåporna eller huvudbygeln med ett finger. Djupbaselementet är nämligen inget konventionellt element utan en tung resonansfjäder som fungerar ungefär som en stämgaffel. Effekten kan jämföras med turboladdningen i en bil. Vid låga varvtal händer ingenting men när det går tillräckligt fort så sparkar turbon igång – eller sätts fjädern i svängning, i det här fallet.

Som helhet betraktat är ljudet utmärkt för en hörlur i budgetklassen. Det finns inga större betoningar i mellanregistret och diskanten är lite dämpad men prydlig. Ljudet är inte vansinnigt avslöjade, men den grundläggande kvaliteten finns där. De flesta Crusher-kunderna ger dock blanka tusan i allt vad mellanregister och diskant heter. Det handlar bara om BAS!

skullcandy_crusher2

Ketchup-effekt
Man får vrida upp volymen rejält för att väcka extrabasen till liv, men när det väl händer går det i stort sett inte att stoppa den igen. Om man vrider upp helt så drunknar allt annat i dånande bas, som fortsätter och som skickar ner skakningar längs nacken och in i skallbenet. Med reglaget kan man justera nivån, men det finns en utpräglad ketchup-effekt i Crushers basåtergivning. Är volymen för låg så händer ingenting, men när den väl vaknar så dränker den allting. Det lär säkert tilltala somliga, medan andra bara kommer att skaka på huvudet. Vad som däremot är objektivt helt klart är att basen är långsam. Det tar tid för sensationselementet att sättas i gungning, och lika lång tid för det att lugna ner sig. Impulsåtergivning är inte Chrushers starkaste sida.

Slutsats
Skullcandy Crusher är ett kul sällskap som spelar tyngre bas än någon annan hörlur jag har testat. Men förvänta dig inte något exakt ljud. Vill du bli helt omskakad av bas som känns ända ner i knäna är däremot Crusher både effektiv och förhållandevis billig.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Slimmade högtalare med fullvuxen bas är inte så lätta att hitta – om de inte heter PMC.
Är du sugen på tvättäkta 8K-upplösning men vill inte betala en förmögenhet? Då kan Samsung Q700T vara rätt medicin.