Search
Generic filters

: Plantronics BackBeat PRO 2 Special Edition

Tjusig, men tar plats

Allt grundläggande finns på plats, men förtjusningen uteblir.

Ljud & Bild tycker

Lång batteritid, medhörning via mikrofonen. Hårt fodral ingår.
Plastig design som tar mycket plats i väskan. Mörkt ljud med brusreducering. Relativt dyr.
Plantronics BackBeat PRO 2 SE
Typ: Sluten over-ear
Aktiv brusreducering
Element: 40 mm
Frekvensområde: 20–20 000 Hz
Anslutning: Bluetooth 4.0 (med aptX), 3,5 mm minijack
Batteritid: 24 timmar
Vikt: 289 gram

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 3000 kr

BackBeat PRO 2 är en efterträdare till BackBeat PRO, som vi testade för ett år sedan. Precis som föregångaren handlar det om trådlösa over-ear-lurar med aktiv brusreducering. Det här är dessutom en Special Edition-version som skiljer sig från den vanliga versionen genom att ha andra färger och att det ingår ett hårt fodral.
Hela hörluren har en dämpad, metallgrå färg. Öronkåporna är av plast och både bygeln och kuddarna är överdragna med grått konstläder. Musiken styrs med ett navigeringshjul på vänstra kåpan. Det handlar om fysiska knappar, ingen finger-touch. Allt funkar fint men känns lite billigt.
Samma knapp som sätter på och stänger av brusreduceringen har en ”open mic”-inställning som pausar musiken och släpper in ljudet från omgivningen via mikrofonen. Det är en utmärkt idé, men ljudet från mikrofonen känns burkigt och en smula fördröjt.

Det ingår ett stort, hårt fodral. Läckert, men det tar plats i handbagaget. Foto: Plantronics
Det ingår ett stort, hårt fodral. Läckert, men det tar plats i handbagaget. Foto: Plantronics

När man byter funktion, till exempel sätter på brusreduceringen eller upprättar en Bluetooth-anslutning, meddelas det av en högljudd, förvrängd röst i lurarna.
BackBeat PRO 2 går inte att fälla ihop, men öronkåporna kan däremot vridas så att de ligger platt. Det ingår ett hårt resefodral som skyddar lurarna när man är på språng. Fast allt tar plats i bagaget. Som jämförelse tar Bose QC 35 bara hälften så stor plats.

Ljudet
Aktiv brusreducering påverkar oundvikligen ljudet. Så är det i Backbeat PRO 2 också. Med brusreduceringen aktiverad är ljudet ganska så behagligt, med ett utmärkt mellanregister och en stabil men aningen hämmad bas. Ljudbilden drar åt det mörka hållet på bekostnad av övertoner och efterklang. Det är ett välkänt problem, men låter bättre i exempelvis Sennheiser PXC 500. Med brusreduceringen avstängd är ljudet är lite friare och lättare, och basen får bättre impulssvar. Diskanten är tyvärr fortfarande ganska dämpad.

Slutsats
Plantronics Backbeat PRO 2 SE är en ganska så tjusig hörlur, där allt det grundläggande är som det ska. Men det finns många som slåss på marknaden för brusreducerande hörlurar, och därför är Backbeat PRO 2 SE inte nödvändigtvis det mest självklara valet. Det är inget fel på plast, men läckert är det inte, och framför allt inte i en så här relativt dyr modell. Och eftersom hörlurarna inte går att fälla ihop så tar de mycket plats i handbagaget. Gillar du designen så är den normala versionen av Backbeat PRO 2 för övrigt ett par hundralappar billigare.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering

  HiFiMAN HE-1000se

  Riktpris: 40000 kr Det är ren galenskap - men oj så härlig!
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!