: Plantronics BackBeat PRO 2 Special Edition

Tjusig, men tar plats

Allt grundläggande finns på plats, men förtjusningen uteblir.
Ljud & Bild tycker
Lång batteritid, medhörning via mikrofonen. Hårt fodral ingår.
Plastig design som tar mycket plats i väskan. Mörkt ljud med brusreducering. Relativt dyr.
Specifikationer

Plantronics BackBeat PRO 2 SE
Typ: Sluten over-ear
Aktiv brusreducering
Element: 40 mm
Frekvensområde: 20–20 000 Hz
Anslutning: Bluetooth 4.0 (med aptX), 3,5 mm minijack
Batteritid: 24 timmar
Vikt: 289 gram

Annons
Annons
forfatter

BackBeat PRO 2 är en efterträdare till BackBeat PRO, som vi testade för ett år sedan. Precis som föregångaren handlar det om trådlösa over-ear-lurar med aktiv brusreducering. Det här är dessutom en Special Edition-version som skiljer sig från den vanliga versionen genom att ha andra färger och att det ingår ett hårt fodral.
Hela hörluren har en dämpad, metallgrå färg. Öronkåporna är av plast och både bygeln och kuddarna är överdragna med grått konstläder. Musiken styrs med ett navigeringshjul på vänstra kåpan. Det handlar om fysiska knappar, ingen finger-touch. Allt funkar fint men känns lite billigt.
Samma knapp som sätter på och stänger av brusreduceringen har en ”open mic”-inställning som pausar musiken och släpper in ljudet från omgivningen via mikrofonen. Det är en utmärkt idé, men ljudet från mikrofonen känns burkigt och en smula fördröjt.

Det ingår ett stort, hårt fodral. Läckert, men det tar plats i handbagaget. Foto: Plantronics
Det ingår ett stort, hårt fodral. Läckert, men det tar plats i handbagaget. Foto: Plantronics

När man byter funktion, till exempel sätter på brusreduceringen eller upprättar en Bluetooth-anslutning, meddelas det av en högljudd, förvrängd röst i lurarna.
BackBeat PRO 2 går inte att fälla ihop, men öronkåporna kan däremot vridas så att de ligger platt. Det ingår ett hårt resefodral som skyddar lurarna när man är på språng. Fast allt tar plats i bagaget. Som jämförelse tar Bose QC 35 bara hälften så stor plats.

Ljudet
Aktiv brusreducering påverkar oundvikligen ljudet. Så är det i Backbeat PRO 2 också. Med brusreduceringen aktiverad är ljudet ganska så behagligt, med ett utmärkt mellanregister och en stabil men aningen hämmad bas. Ljudbilden drar åt det mörka hållet på bekostnad av övertoner och efterklang. Det är ett välkänt problem, men låter bättre i exempelvis Sennheiser PXC 500. Med brusreduceringen avstängd är ljudet är lite friare och lättare, och basen får bättre impulssvar. Diskanten är tyvärr fortfarande ganska dämpad.

Slutsats
Plantronics Backbeat PRO 2 SE är en ganska så tjusig hörlur, där allt det grundläggande är som det ska. Men det finns många som slåss på marknaden för brusreducerande hörlurar, och därför är Backbeat PRO 2 SE inte nödvändigtvis det mest självklara valet. Det är inget fel på plast, men läckert är det inte, och framför allt inte i en så här relativt dyr modell. Och eftersom hörlurarna inte går att fälla ihop så tar de mycket plats i handbagaget. Gillar du designen så är den normala versionen av Backbeat PRO 2 för övrigt ett par hundralappar billigare.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Apples första hörlurar är svindyra, men fantastiskt bra. På allt. Nästan.
Ska du ha nya öronproppar så är det bara helt trådlösa som gäller.
Galaxy Buds Live är fullproppade med funktioner men kan inte hålla vad de lovar.
Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.