: Logitech G433

Färgglatt headset i sneaker-tyg

Logitech G533 har ett bra pris, kan lite mer och ser annorlunda ut.
Ljud & Bild tycker
G433 är ett strålande prisvärt och ytterst mångsidigt headset. Använd det framför datorn och ta med det på på bussen.
Ljudet i den medföljande mikrofonen är inte så bra och det finns för lite dynamik och botten för musik.
Specifikationer

Logitech G433
USB DAC
Löstagbar mikrofonarm
Mobilkabel (1,5 m)
Konsol/PC-kabel (2 m)
PC-uppdelning med separata kontakter för mikrofon och hörlurar
Extra kuddar av mikrofiber
Fodral
Finns i flera färger
Vikt: 259 g
Webb: logitech.com

Annons
Annons

Marknaden för PC-headset i 1 000-konorsklassen är mättad. Men Logitech har ett försprång med sin G-serie och med G433 lyckas de ännu en gång dra till sig strålkastaljuset. Anledningen är enkel. Det nya headsetet är täckt med en sneakers-liknande tyg. Men räcker det att se annorlunda ut, och är inkråmet fortfarande bra?

Det är utsidan som räknas

Headsetet är gjort av plast och har en böjlig metallbåge som förbinder de två kåporna. Konstruktionen är gedigen men det finns fortfarande gott om utrymme att vrida och vända. Kåporna kan roteras 90 grader så att de ligger platta in mot kroppen när du har headsetet om halsen. Tyget ser fint ut, men är tyvärr inte lika bekvämt att ha mot öronen. Har man skägg så har det en tendens att fastna och skrapa när man rör på huvudet. Lyckligtvis följer det med ett extra par kuddar av mikrofiber som är skönare, även om de fortfarande sitter lite tätt och kan bli varma efter längre stunder.

Stor flexibilitet.

Logitech har tänkt på G433 som ett headset som kan användas till allt och mer än spel. Därför ingår det en del utrustning, i form av en extra kabel för mobil användning, en bärpåse, en löstagbar mikrofon och ett USB-ljudkort. Eftersom designen är en smula annorlunda så kan det motivera att man använder dem utanför pojkrummet.

Mångsidigt ljud

Ljudet är naturligtvis viktigt och lyckligtvis är det godkänt. Både ljudeffekter, röster och bakgrundsmusik hörs tydligt och man känner sig lätt förflyttad till första världskriget eller Himalayas bergstoppar. Det är bara en enda punkt som verkligen irriterar oss. Ljudet i den medföljande mikrofonen är vare sig särskilt högt eller bra, vilket kan vara ett problem om man spelar mycket online.

Om du använder det medföljande USB-ljudkortet går det att få virtuellt 7.1-surroundljud. Det fungerar någorlunda, men är ärligt talat överflödigt. Visst får du rumsklang, men i vissa situationer känns det bara konstigt, så jag föredrog att ha det avstängt.

Även med musik fungerar G433 riktigt bra, men man ska inte förvänta sig några mirakel. I dagsläget är mina favoritlurar till datorn ett par Beoplay H6 och de slår fortfarande G433 med råge. Jag saknar lite dynamik och klarhet, som H6 bemästrar så mycket bättre. Det bör man kunna förvänta sig också, med tanke på att priset är dubbelt så högt.

Slutsats

Det kan vara svårt att bedöma en så förhållandevis vanlig produkt som ett headset. Lyckligtvis sticker G433 ut med sin design, massor av extrautrustning och därmed också bättre användbarhet. Letar du efter ett bra allround-headset som du även kan ta med på bussen så är Logitech G433 därför ett utmärkt alternativ.

picture2 picture3
<
>
Foto: Logitech
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Mikael Hansen


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Apples första hörlurar är svindyra, men fantastiskt bra. På allt. Nästan.
Ska du ha nya öronproppar så är det bara helt trådlösa som gäller.
Galaxy Buds Live är fullproppade med funktioner men kan inte hålla vad de lovar.
Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
Netatmo Smart Video Doorbell är en av få trådbundna smarta dörrklockor som fungerar med svensk strömförsörjning. Och du behöver inget abonnemang för att få alla funktioner.
Audezes gaming-headset drar nytta av planar-tekniken från märkets lyxhörlurar.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!