TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: B&O BeoPlay H2

Streetlurar i kostym

Lättviktslurar med läckert ljud och överraskande bra tryck i basen.

forfatter
Publicerad 2015-02-22 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Bra och öppet ljud. Förvånansvärt bra bas, läckert mellanregister och fin upplösning med tanke på priset. Designen är precis så snygg och distingerad som man förväntar sig av en B&O-produkt.
Den mekaniska konstruktionen känns plastig och komforten är inte lika bra som med over-ear-hörlurar.
Specifikationer
  • Element: 40 mm
  • Anslutning: 3,5 mm minijack (iPhone-kompatibel kabel)
  • och mikrofon
  • Vikt: 155 g

H2 är senaste medlemmen i B&O:s Play-serie som ska locka till sig en yngre och mer hipp publik. Pressmeddelandet berättar att BeoPlay H2 är avsedd för en aktiv livsstil där man alltid är i farten. Och den enda kabeln som ingår är försedd med en fyrpolig 3,5-millimeters minijack-kontakt, mikrofon och fjärrkontroll till iPhone.

I farten eller inte, designen signalerar mer ”city dress” än ”street”. Med sin återhållsamma elegans i matta färger är H2 nästan motsatsen till ett fashion statement. Öronkuddarna är gjorda av lammskinn och bokstäverna L och R är tryckta med stora bokstäver på tyget. Och tack för det, på alldeles för många hörlurar får man ägna lång tid åt att se skillnad på höger och vänster.

Lätt
H2 är lätt, mycket lätt (155 gram) och första intrycket är att det snålats in så mycket på vikten att det gått ut över tåligheten. Huvudbygeln är snudd på viktlös och plastbygeln som håller fast öronkåporna vrider sig efter huvudformen. Allt känns skrangligt. Men intrycket håller bara i sig tills musiken börjar spela. Då får man annat att tänka på.

Rent ljudmässigt hamnar H2 klart i den bättre änden. Den har en både öppen och fyllig, nästan auktoritär ljudbild. Mellanregistret är läckert och sångröster framträder naturligt. Toppen kommer också med fint. Det finns hörlurar med ännu bättre upplösning, men de är dyrare.

Tung
Botten är överraskande tung för att komma från en flugviktare som H2. Rent nivåmässigt spelar de i samma liga som over-ear-DJ-lurar. När Lindsey Stirling kastar sig ut i ett snabbt violinsolo, ackompanjerad av tung dubstep-bas, avslöjar den stiliga H2 sin mörkare sida. Med de här hörlurarna kan du vara prydlig på utsidan och ovårdad på insidan.

Basen är dock inte lika exakt som resten av tonregistret. Det avslöjas med akustisk musik, där basen snabbt kan kännas för överdriven och uppvisa tendenser att spela monoton ”one-note-bass”. Den aningen onyanserade basen stramar dock till sig betydligt om hörlurarna kopplas till en kraftigare förstärkare.

Slutsats
B&O Play H2 är ett angenämt sällskap. De återger den mesta musiken både läckert och engagerande. Basen är gedigen och bra, trots att lurarna inte är stora. De är så lättdrivna att de går utmärkt att driva med mobilen och spelar tillräckligt högt för att tränga igenom allt oväsen från omgivningen när du använder dem i farten. Men de låter ännu bättre med en ordentlig förstärkare.

beoplay_siden
BeoPlay H2 är så lätt att den känns spinkig. Det gäller däremot inte ljudet.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Världspremiär! Sennheiser har gjort det igen! Ännu en gång har Sennheiser förbättrat sina bästa trådlösa hörlurar. Momentum True Wireless 3 är en sann fröjd att lyssna på.
T+A: En av världens bästa hörlursförstärkare När T+A HA 200 styr ljudet får hörlurarna en ljudmassage utan dess like. Den här förstärkaren är så bra att du knappt tror det är sant!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend