: Audio-Technica ATH-MSR7

Rik på detaljer

Superupplöst ljud för kräsna öron.
Ljud & Bild tycker
Öppen och detaljrik ljudbild med glasklart mellanregister och luftig diskant som aldrig blir påträngande, är ett litet konststycke i den här prisklassen. Bra komfort och fin kvalitet i alla led.
Lite för analytiskt ljud tillfredsställer inte basfantaster.
Specifikationer
 • Slutna hörlurar

 • 45 mm element
 • 35 ohm, 100 dB
 • 5-40 000 Hz
 • 290 g
 • Annons
  Annons
  forfatter

  Audio-Technicas rejäla hörlurar som är gjorda för professionellt studiobruk tillhör våra all-time-favoriter. Men de stora M50X är lite för klumpiga och passar illa för bärbart bruk. Så är det inte med nya MSR7, Audio-Technicas färska modell för musikälskare i farten.

  Hörlurarna är snyggt klädda jämfört med de ruffliga M50X och påminner misstänksamt mycket om Sonys MDR-1A vad gäller design och form. De har för övrigt en sak gemensamt med Sonys lurar: MSR7 är gjord för högupplösta ljudfiler, alltså filer som har högre upplösning än 16-bitars CD-format. Vilket något förenklat kallas för Hi-Res Audio.

  För potentiella köpare betyder det att hörlurarna är konstruerade för att täcka bandbredden upp till Hi-Res – alltså över 20 000 Hz, vilket är frekvenser ingen av oss hör – och så ska de helst tåla dynamiken i musik med högupplöst format.

  Läs vår guide till hörlurar här.

  För oss vanliga dödliga med organiska öron är det egentligen viktigare vad som händer under 20 000 Hz eftersom det är där musiken finns. Med ett möjligt undantag för övertoner, som bara kan uppfattas psykoakustiskt. Kanske inte då heller.

  Annons

  För Audio-Technicas del innebär det att de tagit fram 45 mm stora membran för att täcka så mycket som möjligt av örat och få upp effektiviteten. Bland annat i basen. Membranet sitter vinklat i en dubbelventilerad kammare som påminner om en transmissionslinje i en högtalare, fast här leds frekvenserna ut ur kåpan för att minska kompression och förvrängning.

  Silkeslent och raffinerat
  För att man ska kunna använda dem överallt ingår det tre kablar. En 1,2-meters med mikrofon och styrning av musiken på en iPhone, en 1,2-meters utan mikrofon och en 3-meters för hemmabruk.

  Hur du än tänker använda lurarna så låter de förbaskat bra. De fungerar utmärkt till mobilen och målar upp en ovanligt öppen och detaljrik ljudbild. Basen är snarare stram än mjuk, och potent även om den inte masserar dina öron på samma sätt som ett par Beats-lurar gör.

  Klangen kan uppfattas som öppen och analytisk men är befriad från missljud. Balansen i ljudbilden är faktiskt mycket bra. Den är inte tunn alls. Basen är måhända inte lika massiv som i B&W P7, men det låter mycket mer raffinerat än exempelvis NAD Viso HP50. Perspektivet är både närvarande och luftigt på samma gång, och skapar en fin djupkänsla i musiken.

  Detaljrikedomen är enastående, dels på grund av ett lyft i diskantfrekvenserna (över 8 kHz) och dels på grund av att mellanregistret är så öppet och fokuserat. MSR7 låter tunnare i mellanregistret än B&W P7, men är öppnare än Sennheiser Momentum och mer upplöst än Sony MDR-1A.

  Annons

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Värdig kandidat
  De sitter väldigt skönt på öronen och komforten är bra. Somliga kanske tycker att de klämmer väl hårt, men de vadderade öronkuddarna formar sig fint efter huvudet och de slutna kåporna i lättmetall dämpar ljud riktigt bra. Öronkåporna kan vikas ihop platta så att de är mer bärbara. Det betyder att man kan ta dem med sig vart man vill, från vardagsrummet till tåget, och njuta av musiken i en generöst öppen, silkeslen och raffinerad ljudbild. Audio-Technica ATH-MSR7 är perfekta för dem lyssnar ofta i hörlurar och uppskattar klangliga kvaliteter mer än tryck i basen. De passar till de flesta musikstilar, är bekväma att ha på sig och har ett lockande pris. Det gör att MSR7 passar de mest krävande av oss.

  Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
  för att läsa vidare.

  Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

  Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
  Har du den här produkten?
  Sätt ditt betyg.

  0 / 5. Antal röster: 0

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   

  forfatter

  Lasse Svendsen

  Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
  Annons
  Annons

  Läs också

  Kompakta RF 70–200 mm med f4 och bildstabilisator är en dyr men knivskarp zoom till Canons fullformatkameror.
  Så här enkelt har det aldrig varit filma i 4K från luften.
  DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
  Nikons nya Nikkor Z 50mm f1.2 är ett billigare alternativ till det exklusiva Nikkor Z 58mm Noct.
  HEDDphone är verkligen ett unikum, som banar väg för något helt nytt inom hörlurar. Du har garanterat aldrig hört något liknande!
  Om du inte nöjer dig med att spela på en riktigt bra TV så har Philips en lösning som du inte får missa. Tyvärr har de missat ett par viktiga detaljer.
  Så dök den första PC:n med GeForce RTX 3080 upp. Och flyttar återigen gränserna för 3D-prestanda i spel.
  Vill du ha en TV som inte ser som en TV? Då kan Samsungs välsvarvade The Serif vara ett fräscht alternativ.
  Bakom ett tråkigt yttre jobbar en stark processor och ett utmärkt grafikkort – men de kommer inte riktigt loss.
  Så här enkelt har det aldrig varit filma i 4K från luften.
  Asus PA32UCX med Mini-LED är en datormonitor för proffs och helt enkelt den bästa jag har sett. Men helt perfekt är inte den här heller.
  För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
  Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
  Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
  Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
  Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.