Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: SoundCast Melody

Coolaste trådlösa högtalaren

Perfekt vid poolkanten eller på stranden. Ljudet är särklassigt jämfört med kompaktare konkurrenter.

Av / 2015-07-02 - 06:00
SoundCast Melody
Geir Gråbein Nordby

När man snackar om bärbara Bluetooth-högtalare så är inte en klump på fyra kilo direkt det första man kommer att tänka på. Den runda missilformen med handtag på ovansidan ger mer associationer till en gammal mjölkkanna än något som ska stå för sommarmusiken. Det är väl därför vi aldrig har fått plats med SoundCast Melody i något av våra grupptester av Bluetooth-högtalare. Och detta trots att Melody faktiskt är SoundCasts minsta trådlösa högtalare – Outcast-modellen är mycket större.

Ändå är det något väldigt tilltalande med den här högtalaren. Det stora formatet har gett plats åt fyra 3-tums fullregisterelement som strålar ut åt vart sitt håll, så att högtalaren kan ställas mitt på terrassen utan att det påverkar tonåtergivningen för någon av gästerna. Högtalaren har också plats för ett kraftigt batteri som utlovar uppemot 20 timmars musikglädje. Och Bluetooth-överföringen sker med aptX-kodeken för högre ljudkvalitet. Stöder inte din mobiltelefon detta – om du till exempel har en iPhone – så går det att använda AAC-formatet. Det går också att koppla in högtalaren analogt, med minijack-kabeln (3,5 mm) som ingår.

 

Sagolikt ljud

Precis som de flesta Bluetooth-högtalare är Melody oerhört enkel att sköta. Länka ihop den trådlöst med mobilen eller datorn via Bluetooth och börja spela musik.

Och ett sådant ljud! Musiken återges med en helt annan kraft än med de sedvanliga Bluetooth-högtalarna vi brukar plocka in för test. Både på kontoret och i vardagsrummet har den visat sig kunna rocka loss. På normal volym är basen fyllig utan att maskera tonregistret längre upp. Det betyder att funkiga bastoner slår saftigt, samtidigt som röster fortfarande har plats att veckla ut sig på. Melody låter imponerande rent och öppet också. Den är nästan som en tvättäkta stereo i miniatyr.

Nick Mulveys gitarr i visan ”Cucurucu” klingar fint och Nicks röst, som står nära mikrofonen i studion, har närhet och elegans. Och det går också utmärkt att vräka på med David Guetta på grillfesten eller på stranden. Jämfört med andra Bluetooth-högtalare spelar Melody faktiskt väldigt högt. Den tappar visserligen den djupaste basen på fullt ös, men detta är ändå en av de roligaste bärbara högtalarna undertecknad har haft den stora glädjen att få testa. En förklädd bergsprängare!

 

Slutsats

Den är inte lika liten och piffig som många andra Bluetooth-högtalare, men storleken ger ett par fördelar. Nämligen i ren ljudnivå, samt en imponerande batterikapacitet. 20 timmar håller musiken igång på normal volym. Och ”normalt” är i det här sammanhanget högre än många andra högtalarens maxnivå.

SoundCast Melody spelar både högt och rent och är rena drömmen att lyssna på. Den påminner mer om en nedskalad hifi-anläggning än det mesta annat bärbart vi har hört. Lägg därtill att den är skyddad mot väder och vind så finns det inte mycket mer att tillägga.

Okej, den är inte lika bärbar som mycket annat, men det går fint att ta med den till stranden. Antingen i handen eller på cykelstyret.

Här är en videopresentation av SoundCast Melody.

SoundCast_Melody

Ljud & Bild tycker

Låter potent och bra åt alla håll och spelar skjortan av de flesta Bluetooth-högtalare. Väderbeständighet och vattenskydd är ett plus, och framför allt den långa batteritiden. För stor för handbagaget!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Högtalare du bara kan drömma om

Rulla till toppen