Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips Fidelio BTS7000

TV-vänlig stereo

Philips högtalare fungerar mycket bättre som TV-högtalare än som musikanläggning.

Publicerad 2015-10-31 - 05:00
Philips Fidelio BTS7000
Jonas Ekelund

När Philips drämmer till med Fidelio-märket brukar det betyda både välgjorda och välljudande produkter. BTS7000 är ett par lite annorlunda högtalare som inte bara kan spela trådlöst. De är mer eller mindre gjorda för att stå på varsin sida av din TV och ge bättre ljud samtidigt som de kan fungera som en musikanläggning. Det gäller att ha plats, för de är rejält höga även om de är ganska slanka. Tyget runt om och den trevliga träplattan på ovansidan gör dock att de är trevliga att se på.

Anledningen till att de passar så bra till din TV är ingångarna på baksidan. Förutom två digitala ljudingångar så har de faktiskt en HDMI-ingång. Det gör det lätt att ansluta dem både till förstärkare och TV. Högtalarna har till och med inbyggd avkodare för Dolby Digital. Men självklart kan man även spela musik från mobilen via Bluetooth, och tack vare NFC är det enkelt att koppla ihop dem. Träplattan på ena högtalaren fungerar även som kontrollpanel för att reglera volym och byta källa.

Som TV-högtalare fungerar de utmärkt med ett stort ljud som fyller rummet och ger en känsla av hemmabio. BTS7000 målar upp en bred ljudbild där man ändå kan plocka ut positionen för enstaka ljud. Och diskanten gör ett bra jobb med återge detaljer. Däremot fungerar de inte riktigt lika bra för musik. Basen är inte tillräckligt rapp och kan kännas brummig. Och speciellt med akustisk musik känns det som att mellanregistret är för avlägset för att man ska få någon riktig närvarokänsla.

Philips BTS7000_10_PUP__13102901j6

 

Slutsats

Vill man få ett bättre ljud till sin TV kan Philips högtalare göra ett bra jobb. De har digitala ljudanslutningar så att man kan få ut det bästa möjliga ljudet och låta högtalaren avkoda det. Men BTS7000 är relativt stora vilket kräver en stor TV med stor bänk för att de inte ska dominera. För film ger de ett stort och bra ljud som fyller rummet. Problemet är att de inte låter lika bra när man spelar musik. Och då det är poängen med detta test så kan det tyvärr inte bli något vidare bra betyg.

Ljud & Bild tycker

Generöst med ingångar vilket gör att de funkar som ljudsystem till din TV. Snygg träfinish och smart dolda kontrollknappar. Inte de allra mest diskreta TV-högtalarna. Inte det bästa valet för musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Magiska i rätt sällskap

Enastående ljudkvalitet

Äkta bio med highend-soundbar

En liten ljudrevolution

Gnistrande highend-högtalare

Slår Sonos på deras hemmabana

Rulla till toppen