Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Cabasse Stream 1

Trådlöst gourmetljud

Den minsta multiroom-högtalaren från Cabasse är lika stor som konkurrenternas största. Och vi gillar den!

Av / 2015-08-16 - 05:50
Cabasse Stream 1
Geir Gråbein Nordby

Vi blev väldigt förtjusta i Cabasses största trådlösa system, Stream 3, när vi testade det 2013. Två satellithögtalare och en subwoofer spelade lysande ihop, med ett ljud som var både energiskt och upplöst på samma gång.

Stream 1 är en mindre, integrerad trådlös högtalare med två stereoelement och ett 5,5-tums baselement placerat på undersidan – eller baksidan, beroende på om högtalaren placeras liggande eller stående på högkant.

Högtalaren, som även kan väggmonteras, är ungefär som de största modellerna från konkurrenterna, till exempel Sonos PLAY:5 och Denon HEOS 7. Stream 1 har både DLNA-streaming och Bluetooth, och allt sköts enkelt och smidigt från mobilen eller surfplattan med en överskådlig app (iOS och Android) som också ger tillgång till musikbiblioteket på en nätverksinkopplad dator eller ett USB-minne. För att växla mellan källor behövs dock den medföljande fjärrkontrollen som är av ganska så liten och billig sort.

Internetradio finns också, i form av vTuner som har tusentals radiostationer. En nyhet är strömningstjänsten Deezer, och Spotify har fullt Connect-stöd. Det betyder att den vanliga Spotify-appen används för att streama musiken till Cabasse-systemet. Högupplösta musikfiler upp till 24 bit/96 kHz stöds.

Cabasse_Stream1_stående
Cabasse Stream 1 i svart högglans.

 

Användning

Vi gillar Cabasse-appen, den är överskådlig och användarvänlig. Vilken ljudkälla som är inkopplad markeras med färgen på lysdioden: blå för Bluetooth, orange för wifi och grön för analog källa.

Ljudkvaliteten finns också på plats, med öppna och rena toner i kombination med en fyllig och förhållandevis kraftfull bas. Så även om jag nog skulle rekommendera Stream 3 som huvudanläggning i vardagsrummet och hellre sprida ut ljudet med en eller flera Stream 1 i andra rum, så klarar sig systemets minsting överraskande bra på egna ben.

Cabasse_Stream1_stående_svart_bakgrunn
Fjärrkontroll ingår, men appen är käckare.

Jämfört med Sony SRS-X9, som vi testade i fjol, är Cabasse både fylligare och kraftigare, och även om övertonerna i diskanten inte är fullt lika distinkta och krispiga så är Cabasse tillräckligt luftig längst upp också. Ljudet är mycket välbalanserat, här finns ingen ”fuskbas” som bumlar och maskerar det viktiga mellanregistret. I stället återges instrumenten klara och tydliga, och sångröster får all plats de behöver.

Cabasse_Stream1_bass

 

Slutsats

Cabasse Stream 1 är ett naturligt val för den som vill bygga ut ett befintligt Stream 3-system i flera rum. Men högtalaren klarar sig fint på egen hand också. Den är både lättskött, stöder högupplösta musikfiler och låter mycket bra. Rent ljudmässigt ligger Cabasse-högtalaren kanske ett snäpp över både Denon HEOS 7 och Sonos PLAY:5, men både Denon och Sonos kan fler trick – till exempel koppla ihop två högtalare i stereo – och de har ännu överskådligare appar.

Eftersom detta är en enda högtalare finns det inget stereoperspektiv att tala om. Då behöver du en Stream 3, som har separata element. Men det här är ändå ett mycket bra köp!

Se presentationsvideo av Cabasse Stream 1.

Ljud & Bild tycker

Kombinerar kraftfullt ljud med fin tonalitet, i en användarvänlig inpackning. Stöder högupplösta musikformat. Urvalet av inbyggda streaming-tjänster är begränsat till Spotify och Deezer. Vi gillar inte fjärrkontrollen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Släktfejd hos B&W

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Rulla till toppen