: Tiny Audio Stereo

Kompakt bordsradio

Den låter tuffare än den ser ut och har allt de flesta behöver i ett snyggt skal av trä.

Ljud & Bild tycker

Superbra ljud oavsett ljudkälla och mycket lång batteritid. Kan användas som trådlös högtalare med Bluetooth-strömning från mobilen.
Skärmen är för mörk.
 • Typ: FM/internet/DAB-radio
 • 2 x 2,5 + 4,5 tum element
 • Trådlöst: Bluetooth
 • Anslutningar: Ljudingång och hörlursuttag
 • Mått: 25 x 20 x 11,5 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2800 kr

Med en bredd på 25 cm är kanske inte riktigt träffande att kalla bordsradion för Tiny, men den är mindre än den ser ut på bild. Det gör att den är lätt att få plats med, för med högtalarna på fronten och en liten men praktisk fjärrkontroll behöver man inte röra lilla Tiny Audio Stereo.

Djupet är inte mer än 20 cm och höjden 11,5 cm och då passar den utmärkt i alla bokhyllor.

Den är inte bärbar och måste vara inkopplad till ström. Behöver du en radio med streaming som går att flytta på så är Tivoli Audio Music Three ett alternativ.

Men Tiny Audio-radion är mer välutrustad än de flesta bordsradioapparater. Den har både FM, DAB och webbradio, i en praktisk kombination med Bluetooth-strömning och Spotify Connect. Den har också väckarklocka och ljudingång för andra ljudkällor, till exempel en TV eller en kabel-TV-box eller spelkonsol.

På fronten finns ett hörlursuttag. Där sitter också ett par 2,5-tums högtalarelement, med en 2,8-tums färgskärm i mitten. Skärmen är ingen pekskärm, men kan visa skivomslag och bilder, samt rullande text och annan info.

 

Potent ljud

För att de två små högtalarelementen inte ska låta för spinkigt sitter det en 4,25-tums bas på undersidan som mynnar ut i en basreflexport på baksidan.

Det ger den lilla radion en förvånansvärt potent ljudbild, men nästan i överkant ivrig bas. Bläddrar man sig till systemmenyn med fjärrkontrollen så kan man välja mellan flera EQ-inställningar som ändrar klangkaraktären, men tyvärr är det ingen av dem som rättar till det största problemet med Tiny Audios Stereo-radio.

Basen, som det alltså finns relativt rikliga mängder av, är för odefinierad för att man ska få lust att stampa takten. Den känns för beslöjad om man jämför med exempelvis Tivoli-radion. I diskanten finns det inte heller särskilt mycket luftighet eller definition och det känns som om diskanten rullar av lite väl tidigt i frekvens.

Det verkar som om kvantitet var viktigare än kvalitet när Tiny Audio hade radion på ritbordet. Den är snyggt byggd, känns som om den kommer att hålla och är framför allt enkel sköta. Även om det går trögt att navigera i menyerna. Ljudet är helt okej för de som lyssnar mer på pratprogram än på musik, ska du strömma musik från Spotify eller Tidal sprudlar det aldrig så mycket om basen att det blir riktigt roligt att lyssna.

Mer en radio till köket än till vardagsrummet.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lumix S5 har en perfekt balans mellan funktioner och användarvänlighet – och är ett av de bästa köpen i fullformatklassen.
  Apple har uppdaterat sin smartklocka med EKG och syremätning och fler sensorer än tidigare – och helt enkelt gjort den bästa smartklockan hittills.
  Nya iPhone 12 Pro sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi har sett hittills.
  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert

  Denon DCD-A110

  Riktpris: 32000 kr Hedrar dina CD-skivor

  Denon PMA-A110

  Riktpris: 37500 kr Jubileumsförstärkare med klassiska dygder

  Bowers & Wilkins 702 S2 Signature

  Riktpris: 54000 kr Raffinerad signaturversion
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.