Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: OXX Vantage

Bärbar retro

Läcker 50-talsdesign och batteridrift är lockande men tyvärr känns insidan också efter sin tid.

Publicerad 2010-10-29 - 06:00
OXX Vantage
Marius Senaste artiklar:
Marius

För övervintrade rockers och nostalgiker som vill dölja att de har modern teknik kanske Oxx retrodesign känns tilltalande. Man kan dessutom köpa den i svart, vitt eller rött för att passa andra inredningsdetaljer. På lite håll ser det ut att vara rejäla doningar men så fort man tar i den avslöjas att det rör sig om billig plast. Den känns oroväckande lätt men väljer man att göra den bärbar genom att stoppa i sex batterier i C-storlek så blir den betydligt stadigare.
Det finns bara två rader text i det lilla teckenfönstret vilket gör det påfrestande att bläddra i långa listor med radiokanaler. Menyerna är lyckligtvis inte så långa men det beror på att radion faktiskt inte har så många funktioner. Man kan använda den som väckarklocka samt lyssna på internetradio eller strömma musik i nätverket men det är också allt. Fjärrkontroll får man klara sig utan och märkningen på apparatens knappar är svårläst.
Så länge radion står på i bakgrunden och man lyssnar på nyheter eller lättare musik så duger ljudet till vardags. Däremot ska man inte tro att man kan dra på volymen när det kommer en favoritlåt eller försöka sig på att spela musik från MP3-samlingen. Då avslöjas obarmhärtigt att det varken finns ljudresurser eller finess. Det burkiga och vassa ljudet gör ingen glad.

Ljud & Bild tycker

Batteridrift Ingen vanlig radio Få anslutningar Ingen fjärr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen