Skullcandy Navigator

Skullcandy Navigator

Ljud & Bild tycker
Fylligt ljud Platt kabel med mick Kompakt
Luddig ljudbild Tunn dynamik
Specifikationer
  • Sluten hörlur
  • Mikrofon och fjärrkontroll
  • 34 ohm, 104 dB
  • 200 gram
forfatter

Om de någonsin blir lika berömda som Ray-Bans pilotbrillor är tveksamt, men Navigator-lurarna från Skullcandy ser precis ut som ett par Aviator-glasögon när man fäller ihop dem. En design-touch som inte är någon slump. Skullcandys större och dyrare Aviator-modell har fått sin droppfrom från öronkåpor för just piloter, och eftersom pilotglasögon och allt som påminner om det coola med flygplan aldrig tycks bli omodernt så är det aldrig fel att ”låna” design och begrepp från flygets värld. Se bara på alla Parajumpers-jackor som finns överallt.

Där smälter Skullcandy Navigator in perfekt. De små hörlurarna kostar en tusenlapp, finns i vitt, svart och genomskinligt blått, är gjorda för bärbart bruk och väger bara 200 gram och kan fällas ihop. En kort löstagbar, platt kabel med fjärrkontroll och mikrofon till smartmobilen ingår.

Lurarna är av typen som vilar mot örat och man bör vara lite noggrann med hur de sitter för att balansen ska bli bra i ljudbilden. Då låter det fylligt och trivsamt, mycket tack vare relativt (för att vara så små kåpor) potent bas. Inte av sorten som får öronvaxet att skallra, men det finns ändå gott om tyngd. Tillräckligt för att trummorna ska sitta fint i ljudbilden. Även om inte Navigator kan spela våldsamt högt, särskilt inte om de måste överrösta oväsen utifrån, låter de riktigt välbalanserade även på hög volym.

En fyllig ljudbild med fin basdefinition är Skullcandy-lurarnas största styrka, medan det slutna mellanregistret och den slappa dynamiken är dess svagheter. Detaljfantaster kan glömma Navigator, detsamma gäller de som uppskattar en öppen ljudbild med en röståtergivning som markerar sång och får röster att stå i centrum. Även om ljudbilden aldrig blir grötig så är den för odistinkt för att få fram särskilt mycket klangnyanser. Aviator-modellen har sjunkit i pris sedan lanseringen i höstas och går numera att hitta för bara ett par hundringar mer än Navigator, och det tycker vi absolut att de den är värd. Aviator är nämligen mycket bättre.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.