BLACK WEEK ERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% BARA DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

: Revo SuperConnect

Radiomästaren

Webbradio och FM/DAB med bättre ljud än det mesta annat, och det till ett pris och en byggkvalitet som ingen matchar.

Ljud & Bild tycker

Suverän klarhet och fokuserad ljudbild från en radio som inte saknar någonting, ser ut som en dröm och är hopsatt av kvalitetskomponenter inifrån och ut.
Spelar inte högst i klassen.
 • Wifi/FM/DAB+
 • Webbradio
 • Bluetooth
 • Spotify Connect
 • Linjeingång, hörlursuttag
 • Optisk digitalutgång
 • Pris: 3 200 kr
 • sahaga.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 3200 kr

SE gullikon 2014.indd

Engelska Revos fullproppade radio har gjort sig av med dockningskontakten, sänkt priset och ger dig numera trådlös strömning av musiken.

Den moderna designen har lyckligtvis behållits i den nya modellen som Revo har döpt till SuperConnect, men dockningskontakten till mobilen är borta. Det fina träkabinettet omsluter i stället alla sidor och ger radion en tilltalande retrolook.

På insidan är det en helt annan historia. Där är det modern hi-tech överallt, SuperConnect är en av marknadens mest välutrustade radioapparater. Jämfört med Revo K2, som kostade 5 000 kronor när vi testade den, är SuperConnect ett mycket bättre köp.

Wifi och webbradio
Radion har både FM och DAB+ men kombinerar det med webbradio som strömmas från hemmets trådlösa nätverk via wifi. Det går också att strömma musik från husets dator via wifi om datorn stöder DLNA.

För de flesta innebär det att man måste sätta upp datorn som en server (UPnP) som radion sedan kan använda som en trådlös källa. Som regel kräver det installation av en app, till exempel EyeConnect, på datorn.

Precis som allt fler radioapparater har SuperConnect Bluetooth med aptX-kodning (bättre ljud med mindre komprimering) så att du kan strömma musik trådlöst och använda radion som högtalare.

SC_Hero
SuperConnect har Spotify Connect samt wifi, BT, FM, DAB och in- och utgång för analogt ljud. Mer kan man inte begära. Nämnde jag hörlursuttag?

Spotify
Som om inte det vore nog finns Spotify Connect inbyggt, så att du får tillgång till världens största strömningsbibliotek med över 20 miljoner låtar.

I dagsläget finns det ingen Revo-app som du kan styra SuperConnect med, men det ingår en rejäl fjärrkontroll som du kan navigera i menyerna med.

Ljudet ombesörjs av vad Revo beskriver som en 15 watt kraftig förstärkare och ett 89-millimeters fullregisterelement med ett platt BMR-membran. Balanced Mode Radiator-principen har vi sett och testat förut i Naims Ovator-högtalare med utmärkt resultat.

Den fungerar bra här också. Ljudbilden är ren, klar och ytterst tydlig. Röster är en ren njutning genom SuperConnect, som inte gör bort sig med musik heller. Av naturliga skäl låter den bäst via wifi, men radio låter inte dumt heller. För säkerhets skull kopplade jag den till anläggningen via den optiska ljudutgången som ger stereoljud, och det bekräftade intrycket att det låter bättre när man strömmar via wifi än Bluetooth.

Basen är stram och välkontrollerad och balansen i ljudbilden får fram nyanserna i Mozarts pianokonserter lika bra som dynamiken i Metallicas rockmusik.

Akustiska instrument framträder bättre i ljudbilden än i många andra motsvarande radioapparater vi har testat. Det är i första hand den skarpa fokuseringens och det fina djupets förtjänst, men också BMR-elementen som ger SuperConnect en klar fördel.

Om jag ska klaga på något så är det att den inte spelar våldsamt högt. Det är visserligen inte unikt i bordsradiosammanhang, men man får automatiskt lust att vrida upp lite extra eftersom det låter så bra. Det finns aningen mer tryck i exempelvis Geneva S.

Revo-radions fördelar är många, från den gedigna kvaliteten och de många anslutningarna till den stilrena designen. Tillsammans med en ljudkvalitet i toppklassen för radioapparater av den här storleken betyder det att vi ger den vår reservationslösa rekommendation!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
  Just lagt vantarna på en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Då kanske du vill skaffa en bättre skärm också. Vi har testat de bästa TV-apparaterna för gaming!
  Det finns många andra bra högtalare, men ingen som den här.
  Integrerade Linn Majik DSM låter som en dröm tack vare rumskorrektion och har allt man behöver inbyggt.
  iPhone 12 Pro Max sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi någonsin har skådat.
  Kompakta JBL L82 Classic ger så mycket kul för pengarna att vi utropar dem till bäst i klassen.
  Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.