Revo Axis XS bordsradio

Komplett radio

Revo Axis XS är kanske den enda radion du behöver. Så här mycket för pengarna får man inte ofta.
Ljud & Bild tycker
Öppet och klart ljud Wifi och nätradio Praktisk pekskärm
Saknar bastyngd Begränsad effekt Inga tonkontroller
Specifikationer
  • FM, DAB+
  • iPhone-docka, wifi, bluetooth
  • Linjeingång
  • USB-laddning
  • Fjärrkontroll
  • Pekskärm
  • Mått: 22 x 13 x 15 cm
forfatter

Se själv: den lilla bordsradion har FM, DAB+, internetradio, wifi och bluetooth. Dessutom finns den obligatoriska iPhone- och iPod-dockan på plats, och det går också att koppla in andra enheter. Eller tvärtom, koppla in radion till stereon i vardagsrummet eller ett par bra hörlurar.

Man kan kort sagt inte begära mer. Revo-radion är dock inte bärbar, även om den bara är 22 cm bred. Den måste vara inkopplad i vägguttaget och får gärna stå intill väggen för att göra basen en smula fylligare. Och så får man inte spela för högt. Annars låter den riktigt bra.

När man packar upp Axis XS och ställer den på plats måste man ta sig igenom en installationsprocedur som tar ett par minuter. Radion letar efter ett trådlöst nätverk om det finns och ställer in radiokanaler och webbradiokanaler. Man följer helt enkelt instruktionerna på pekskärmen. Radion kan koppla upp sig till delade spellistor på nätverket (wifi) och man har alltid koll på musiken från pekskärmen. Den visar albuminformation, korta meddelanden, reklam, väder eller video om radiokanalerna skickar ut sådant.

Dockningskontakten på ovansidan passar bara med iPhone- och iPod-modeller som har 30-stifts kontakt. Ska man koppla in en iPhone 5 får man göra det med en adapter. Eller en bluetooth-adapter.

Revo har utrustat radion med ett platt högtalarelement av typen NXT. Det ger en utpräglat klar och öppen ljudbild som är utmärkt tydlig. Du missar aldrig vad nyhetsupplänaren säger med den här radion. NXT-elementet har sina fördelar när det spelar musik också. Röster och alla instrument som inte sträcker sig för långt ner i basregistret låter kristallklara och fokuserade.

Klassisk musik, små jazzband och musik med störst tonvikt på en enda röst är sådant som låter fenomenalt fint genom Revo-radion. Frånvaron av bas gör att mycket av musiken känns lite fattig på fyllighet, och det går inte att spela särskilt högt. Inte konstigt alls för en bordsradio, även om vi hade gillat lite mer varm fyllighet i lägre frekvenser – och fler låga frekvenser.

Axis XS är nämligen en komplett radio på alla andra sätt. Byggkvaliteten är genomgående god, skötseln (trots den bristfälliga fjärrkontrollen med få knappar) och klarheten i ljudet går det inte heller att klaga på.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.