Geneva Model L DAB+

Anläggningen för moderna hem

Ska det vara trådlöst och bekvämt ska du leta efter den här anläggningen. Den har till och med CD-spelare och radio.
Ljud & Bild tycker
Specifikationer
  • Bluetooth-streaming
  • CD-spelare
  • FM och DAB+
  • Ljudingång
  • 12 000 kr
  • Genevalab.com/sound/se
forfatter
Plus
Geneva Model L kan stå i en hylla, på en bänk eller på ett golvstativ. Den kan gott och väl ersätta en åldrande stereo. Ljudet är fenomenalt för att komma från en så liten låda, och med CD-spelare och radio samt trådlös överföring täcker Geneva de flestas behov.
Minus
Apple-användare kan inte spela musik via AirPlay trådlöst och 2 000 kronor tycker vi är i mesta laget för golvstativet.


Du slipper massor av sladdar och högtalare som gör vardagsrummet fulare om du väljer Geneva Sound System Model L – eller bara Model L som den också kallas. Detta är nämligen en komplett anläggning där allting är samlat på ett ställe. Som vanligt när det handlar om Geneva är byggkvaliteten fin och man kan säga detsamma om ljudkvaliteten. Som verkligen kan få grannen att tappa hakan.

Geneva har nämligen fräschat upp L-modellen och stoppat i ny teknik på insidan samt lagt till bluetooth och DAB-radio. Vanlig FM-radio finns naturligtvis också.

Model L kan fungera som TV-högtalare om man inte vill ha en ljudlimpa. Om TV:n har en analog utgång, vill säga. För det finns ingen optisk digitalingång på Geneva-anläggningen.

För de flesta nu för tiden är det nog viktigare att man kan strömma musiken trådlöst. Med hjälp av bluetooth. Det gör att i princip alla trådlösa enheter – surfplattor, mobiltelefoner, MP3-spelare och så vidare – fungerar med Model L.

De gamla CD-skivorna behöver du för övrigt inte slänga. Anläggningen har nämligen en CD-springa på ovansidan. Släpp bara ner skivan så börjar den spela efter bara ett par sekunder.

Då börjar det roliga. Med starka 125 watt till förfogande sparkar Model L igång rejält när man vridet upp ljudet. Om man ställer den mot bakväggen kan man behöva dämpa basen en smula, för den sätter verkligen blomkrukor och små husdjur i gungning. Basen dundrar fint när man drar på och det känns i magen. Men på samma gång är ljudet ganska så välbalanserat. Det sticker till bitvis i diskanten om man spelar för högt. Men låter man bli det så bor det mycket musikglädje i Geneva Model L.

Även när man byter från CD till bluetooth. Då är inte ljudkvaliteten fullt lika frisk och välfokuserad längre, fast det beror snarare på ljudkvaliteten från Spotify, och bluetooth-överföringen, än på anläggningen.

Slutsats
Geneva Model L är en av de roligaste små allt-i-ett-systemen vi vet om. Den nya versionen med bluetooth är ännu bättre än den förra, och ett av de bästa alternativen i den här klassen. Man kan välja mellan svart, rött och vitt, och vilken färg man än väljer så får man en fenomenalt välljudande anläggning. Som passar perfekt i moderna hem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.