Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Bowers & Wilkins P7

Enastående ljudkvalitet

Bättre ljud för pengarna är inte lätt att hitta. B&W P7 är helt enkelt en av de bästa hörlurarna du kan plugga in i din smartmobil.

Skrivet av / 2014-01-16 - 06:00
Bowers & Wilkins P7
Lasse Svendsen

SE gullikon 2014.indd

Dryga tretusen kronor kan verka mycket för ett par hörlurar, men du får betala betydligt mer om du ska få bättre ljud än från B&W P7. De är nämligen så bra att de kan mäta sig med mycket dyrare hörlurar.

Egentligen är de mer kända för sina fina högtalare, som haft gula membran som ett kännetecken. Men brittiska B&W (Bowers & Wilkins) bestämde sig för att haka på den växande hörlursvågen för ett par år sedan. Första modellen var den kritikerrosade P5, en lätt och kompakt sluten hörlur för bärbart bruk.

Nya P7 är större, ännu bekvämare och passar både för bärbart bruk och hemma i soffan. Den låter mycket bättre också, faktiskt så bra att vi inte kan komma på någon annan vi hellre vill ha i den här prisklassen.

Detta är alltså en bärbar hörlur för finsmakare. P7 är vackert konstruerad. Den påminner mer om ett handgjort schweiziskt armbandsur. Skinnklädda kuddar lägger sig runt örat och har en stor öppning för 40-millimeters membran. Kuddarna är gjorda så att de håller membranen på precis lagom avstånd från öronen och luftrummet mellan kåporna och örat får hörlurarna att bete sig som ett par högtalare i en akustisk miljö. Även kallad rymd.

Den löstagbara kabeln (haka bara loss kuddarna som är fästa med magneter) är anpassad för iPhone, iPad och iPod och har fjärrstyrning av musiken och mikrofon för telefonsamtal. Men P7 går naturligtvis att använda med vilken smartmobil som helst.

Exakt hur bra ljudet blir beror lite på källmaterialets inspelningskvalitet. Vissa MP3-filer låter värre än andra, men med AAC-filer från iTunes (Mastered for iTunes) och okomprimerade filer ska det mycket till för att kalla ljudet något annat än helt makalöst.

Man slås av hur öppen och levande musiken låter. Detaljrikedomen är enorm samtidigt som ljudbilden är välbalanserad och sammanhållen. P7 har måhända inte samma ”kick ass”-bas som ett par Beats, men de ligger flera divisioner ovanför när det gäller finess och transparens. Ljudbilden är öppnare än i Sennheiser Momentum (2 400 kr) och sammanhållningen är bättre än i Grado PS500 (6 000 kr).

Det finns helt enkelt inget väsentligt att klaga på.

Slutsats
B&W har en vinnare i P7. Som är den mest uppseendeväckande hörluren på år och dag. Fulländad kvalitet och suveränt ljud gör att P7 är väl värd pengarna. Man kan faktiskt fråga sig varför man skulle betala mer om man har en budget på 3 000 kronor – eller mer än så. Detta kan vara det bästa köpet du har gjort på länge.

Ljud & Bild tycker

Superb ljudkvalitet från en av de bästa hörlurarna vi har testat på länge. P7 ser ut som en miljon dollar och låter så också, fast kostar lyckligtvis mycket mindre. De här kan du använda både utomhus och inomhus, och till all slags musik. Dämpningen kunde ha varit bättre, och de finns bara i svart.

2 reaktioner på ”Bowers & Wilkins P7”

    1. Hej Karl, det stämmer! Soundvisionreview.com er en oseri¨s sida som tyvärr kopierat flera av våre recensioner några år tillbaka. mvh Audun, Ljud & Bild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Värd varenda krona

Köp ingen dyr förstärkare förrän du har hört den här

Liten förändring – stor förbättring

Musikstreaming blir inte mycket bättre än så här

Gateway drug till hifi

Gyllene toner

Rulla till toppen