Argon iNet2+

Radion som kan ”allt”

Spotify, internetradio, FM och DAB – och trådlös nätverksavspelning.
Ljud & Bild tycker
Många funktioner som Spotify Connect, internetradio och DAB gör iNet2+ till en flexibel liten radio. Med tanke på storleken och prislappen låter den väldigt bra också.
Vi saknar att kunna namnge radion manuellt i appen.
Specifikationer
  • FM/DAB+
  • Wifi-webbradio
  • DLNA + Spotify Connect
  • Utgångar: Ljud, hörlurar
  • Ingång: Aux
  • Färg: Vit, svart, röd, valnöt, körsbär eller lönn
  • Fjärr-app (iOS, Android)
  • Pris: 1 600 kr
  • hifiklubben.se
forfatter

Argons lilla iNet2+ kopplas till nätverket trådlöst och har både nätradio och DAB. De flesta svenska radiokanaler sänder även över internet i rimligt hög upplösning, upp till 192 kbit/s MP3, vilket ger ett lika bra ljud som DAB.

Styrs med app
När uppkopplingen är gjord styrs radion, som spelar i mono, från mobil-appen Argon iNet för iOS eller Android. Där väljs ingång och du kan bläddra mellan allsköns nätradio- och FM-/DAB-kanaler – och här väljer du också mellan låtar från din lokalt lagrade musik i nätverket.

En brist i appen är att radion inte kan namnges manuellt. Om två iNet2+ är inkopplade till samma nätverk så heter de likadant i appen, följt av ett kryptiskt och långt serienummer. Har du flera radioapparater, i exempelvis olika rum, är det nästan omöjligt att veta vilken som är vilken i appen, och man måste klicka sig fram tills man har kopplat upp sig mot rätt radio.

Lokal strömning
Att strömma lokalt lagrad musik över nätverket går riktigt bra. Undertecknad kunde strömma WAV, MP3 och FLAC, men WAV kunde inte ha högre upplösning än 16 bit/44,1–48 kHz (CD-kvalitet). Apple Lossless stöds inte. DLNA-funktionen är inte lika användarvänlig som Spotify, men det är fint att ha möjligheten att spela musik som inte finns på streaming-tjänsten.

Spotify Connect
Det coolaste med Argon-radion är Spotify Connect. Öppna Spotify på en Android- eller Apple-mobil och spela musiken som vanligt. Tryck på ljudnivå-ikonen för att få ut ljudet genom Argon-radion i stället.

Bra ljud
Ljudet är bra, med tanke på storleken. Själv har jag en Pinell Supersound DAB hemma och har alltid betraktat den som en bra bordsradio. Argon iNet2+ är mindre rent fysiskt men kan faktiskt spela med kraftigare och fylligare bas. Argon låter betydligt bättre i mina öron. Maxvolym är tillräckligt hög och fylligheten i ljudet finns inte på bekostnad av röståtergivningen i nyhetsprogram. Ett mycket bra köp rent ljudmässigt.

Slutsats
Argon iNet2+ kan det mesta, den har både FM/DAB och internetradio, kan strömma musik som ligger lagrad på nätverket och har Spotify Connect inbyggt. Den låter mycket bra med tanke på storleken och priset.

Radion är enkel att använda, bortsett från ett par säregenheter. Vi saknar möjligheten att kunna namnge radion i nätverket, och den har en irriterande bugg som gör att den hänger sig när ljudnivån stryps helt och hållet, då måste man ta ut strömsladden och sätta i den igen för att allt ska fungera igen.

*RÄTTELSE 2014-08-14*
Buggen med ljudnivån fanns bara på en tidig version av iNet2+. Vi har provat ett nytt exemplar, av samma version som säljs i butik, och då hade problemet försvunnit. Vi fick också en beskrivning av tillverkaren om hur man gör när man ger radion ett nytt namn i nätverket:

1. Sätt på iNet2+
2. Vänta tills radion anslutits till nätverket.
3. Sätt på datorn.
4. Kontrollera att både radion och datorn är anslutna till samma hemnätverk.
5. Gå till ”Nätverk” på datorn (Går till ”Datorn” och sedan ”Nätverk”).
6. iNet20 ska nu visas i nätverksfönstret, tillsammans med andra enheter som är anslutna till nätverket.
7. Högerklicka på iNet2+-ikonen i nätverksfönstret. Välj ”Visa enhetssida”.
8. Sidan öppnas i en webbläsare.
9. Gå till  ”New Friendly name” och ange namnet du vill ge iNet2+ .
10 Klicka på ”Apply”.

Argon_iNet2+_bakside
Tack vare ljudutgången går det att koppla in radion till en större ljudanläggning. Du kan använda hörlurar också, och koppla in en bärbar spelare analogt.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.