test: Molly’s Game

Utdraget pokerparti

En högst fascinerande historia reduceras till en ytterst konventionell film.
Ljud & Bild tycker
Specifikationer
Release: 4 juni 2018 Regi: Aaron Sorkin Med: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd Land: USA År: 2018 Längd: 2:20
Annons
Annons
forfatter

Basert på den fascinerende historien til den virkelige Molly Bloom (Jessica Chastain) følger vi hennes liv og levnet fra OL-deltager i fristil til pokerassisten og til slutt storarrangør av pokerturneringer med millioner i potten. Det hele kulminerer med at FBI banker på døren og anklager henne for å ha tjent av potten.

TV-serie-mogulen, Aaron Sorkin, debuterer som regissør med Molly’s Game, han bør muligens holde seg til produsentrollen, for her skorter det på mange kanter. Mye av spenningen skusles bort i svært langdryge scener med tomt prat, spesielt mellom Chastain og hennes advokat (Idris Elba); og forsøkene på å forklare pokerspillet faller på (forvirrende) stengrunn.

Chastain gjør så absolutt en god figur som den komplekse personen med en så uventet karrierevri, mens Kevin Costner dessverre brukes alt for lite som hennes ambisiøse far. I spenningsfeltet mellom far og datter ligger det mye uforløst drama, som vi bare skraper i overflaten av. Den alltid solide Elba reduseres her til en idealistisk advokat i scene etter scene med fullstendig fravær av dramaturgisk utvikling. Innimellom glimter filmen til, med det holder definitivt ikke til mer enn 3 stusselige stjerner til dette kortspillet. Se heller de adskillig mer virile Rounders eller 21.

Billedkvaliteten byr på et noe blasst bilde, men med god skarphet og lite støy. Et nydelig surroundspor (dts-MA 7.1). Det fattigslige bonusmaterialet består kun av en treminutters «bakomfilm».

<
>
(Foto: Tillverkare)
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Slimmade högtalare med fullvuxen bas är inte så lätta att hitta – om de inte heter PMC.
Är du sugen på tvättäkta 8K-upplösning men vill inte betala en förmögenhet? Då kan Samsung Q700T vara rätt medicin.