test : Molly’s Game

Utdraget pokerparti

En högst fascinerande historia reduceras till en ytterst konventionell film.

Basert på den fascinerende historien til den virkelige Molly Bloom (Jessica Chastain) følger vi hennes liv og levnet fra OL-deltager i fristil til pokerassisten og til slutt storarrangør av pokerturneringer med millioner i potten. Det hele kulminerer med at FBI banker på døren og anklager henne for å ha tjent av potten.

TV-serie-mogulen, Aaron Sorkin, debuterer som regissør med Molly’s Game, han bør muligens holde seg til produsentrollen, for her skorter det på mange kanter. Mye av spenningen skusles bort i svært langdryge scener med tomt prat, spesielt mellom Chastain og hennes advokat (Idris Elba); og forsøkene på å forklare pokerspillet faller på (forvirrende) stengrunn.

Chastain gjør så absolutt en god figur som den komplekse personen med en så uventet karrierevri, mens Kevin Costner dessverre brukes alt for lite som hennes ambisiøse far. I spenningsfeltet mellom far og datter ligger det mye uforløst drama, som vi bare skraper i overflaten av. Den alltid solide Elba reduseres her til en idealistisk advokat i scene etter scene med fullstendig fravær av dramaturgisk utvikling. Innimellom glimter filmen til, med det holder definitivt ikke til mer enn 3 stusselige stjerner til dette kortspillet. Se heller de adskillig mer virile Rounders eller 21.

Billedkvaliteten byr på et noe blasst bilde, men med god skarphet og lite støy. Et nydelig surroundspor (dts-MA 7.1). Det fattigslige bonusmaterialet består kun av en treminutters «bakomfilm».

<
>
(Foto: Tillverkare)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya iPhone 12 Pro sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi har sett hittills.
  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.