TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Loewe Blutech Vision Interactive

Värd att vänta på?

Loewes första ordentliga Blu-ray-spelare har låtit vänta på sig, men så har den tyska tillverkaren också lyckats bra med sin Blutech Vision.

forfatter
Publicerad 2010-04-09 - 06:00
L&B tycker
Läcker design. Användarvänlig och snabb.
Högt pris.
Specifikationer
Loewe Blutech Vision Interactive HDMI 1.3, 1080p/24 BD-profil 2.0 1 GB minne Ethernet-anslutning USB-port Pris: 10 000 kr

Loewe har tagit god tid på sig att utveckla en spelare som motsvarar deras höga kvalitetskrav – faktiskt så länge att den första modellen som lanserades knappt hann nå ut till butikerna förrän den var föråldrad. Nya Blutech Vision Interactive är gjord för att matcha de läckra flatskärmarna i serierna SL, Individual och Reference, och har skivluckan och alla knappar dolda bakom en blank frontpanel. För Loewe har det självfallet varit viktigt att kunna integrera spelaren med en Loewe-TV. Därför har Blutech Vision bland annat samma menyer som Loewes nya flatskärmar och kan fjärrstyras med TV:ns fjärrkontroll via HDMI.
När det gäller funktioner är det värt att påpeka att Loewe-spelaren (till skillnad från Marantz) har ett inbyggt minne på 1 GB för nedladdning av extramaterial och annat Blu-ray-innehåll från nätet.
 
Bildkvalitet
Loewe är kända för att lägga stora resurser på bildkvaliteten i sina TV-apparater och Blutech tycks vara av samma klass. Blu-ray-bilden är som förväntat skarp och kristallklar, men har en aning varmare färgton än spelaren från Marantz. Det ger lite extra glöd i hudtoner och rent allmänt lite starkare färger, utan att det blir för mycket av det goda. Det är mer tal om en lite ”försiktig” signatur i bilden som många lär tycka är behaglig. Kontrasten är också lite högre på Loewe-spelaren, vilket ger lite extra intensitet i vissa scener. Även när det gäller DVD-material är bildkvaliteten mycket god. Det syns inte en skymt av orenheter eller uppskalningsproblem.
 
Ljudkvalitet
Blutech Vision är främst avsedd att kombineras med en Loewe-TV via HDMI och har därför ingen multikanalsutgång. Musikavspelning i stereo avslöjar också att Blutechen inte har en lika påkostad analogdel som Marantz-spelaren – Loewe-spelaren har rent generellt en lite mörkare och mindre detaljerad ljudbild, och inte heller någon särskilt spänstig bas om man jämför med BD7004. I Loewes fall är det mer passande att hämta ut eventuellt surroundljud digitalt, och gärna direkt från TV-skärmen. Loewe har inbyggd surroundavkodning i TV:n, vilket kan användas tillsammans med deras aktiva högtalarsystem.
 
Snabb rackare
Ett av Loewe-spelarens bästa attribut är hastigheten. Att kalla den för blixtsnabb är ingen överdrift. Blutech tar bara 3 sekunder på sig att öppna luckan från standby-läge, och det är bland det snabbaste vi har varit med om. Läshastigheten (ungefär 1 minut från det att skivan läggs i luckan tills titeltexten visas på skärmen) är mer normal, men fullt i klass med de snabbare spelarna på marknaden. De långsammaste kan lätt ta 2–3 minuter på sig att göra samma sak (observera att tiden också kan variera från film till film).
En annan bonus är avsaknaden av fläkt, vilket gör Loewe-spelaren mycket tystgående.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Marantz BD7004

Musikalisk Blu-ray

Om du lyssnar lika mycket på musik som du tittar på film kan det vara smart att välja en spelare som är lika bra på både och. Till det jobbet passar Marantz BD7004 utmärkt.

Mycket bra på bild och ljud.
Trög läsning. Saknar internminne.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend