: BIO PÅ VÄGEN

BIO PÅ VÄGEN

Liva upp bilresan eller den regniga semestern med en portabel filmspelare. Vi har testat apparaterna som ger bäst upplevelser.

Det finns många saker som kan förstöra semestern. Kinkiga barn i baksätet på långa bilresor och brist på sysselsättning när vädret är uselt är bara början. Som tur är kan båda botas med en portabel DVD-spelare med skärm. I bilen kan de monteras på nackstödet, på hotellrummet ställas på bordet och i stugan kopplas till teven. Dessutom kan många användas som en extraskärm till spelkonsolen så det slipper utbryta slagsmål om vad man bäst använder TV:n till.
Genomsnittsnivån på spelarna är högre i år än i tidigare tester. Uppenbarligen går bildbehandlingstekniken framåt vilket ger bättre videokvalitet även på lågupplösta skärmar. På sjutumsmodellerna som detta test gäller är det ju tyvärr fortfarande 234-linjers paneler som dominerar. Men tack vare de digitala fotoramarna har man nu fått upp volymen på högupplösta paneler även i denna storlek och därmed dyker tillverkningskostnaderna. Därför dyker nu äntligen de första 480-panelerna upp till en överkomlig prislapp.
Nya alternativ

Som vi har sett på hemmabiofronten så är DVD på väg ut. Trots det lär nog spelarna leva kvar i portabelt format så länge priserna är så här låga och folk har en filmsamling hemma. Men det finns modernare alternativ redan nu som vi tycker kan vara intressanta att ha med i testet. Först och främst den första portabla Blu-ray-spelaren från Panasonic där vi lyckats lägga vantarna på ett tidigt exemplar. Men det är också vanligt att affärsresenärer med en laptop stänger ner kalkylarket när dagen är slut och kör igång en film istället. Fler och fler kommer nu med Blu-ray-spelare inbyggd och därför har vi med en sådan som alternativ. Självklart är även minnesbaserade mediespelare bra för portabel film. Ta gärna en titt i Köpguiden på www.bildochljud.se för att läsa våra tester av mediespelare och de DVD-spelare vi testade förra året.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!