TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: BIO PÅ VÄGEN

BIO PÅ VÄGEN

Liva upp bilresan eller den regniga semestern med en portabel filmspelare. Vi har testat apparaterna som ger bäst upplevelser.

forfatter
Publicerad 2009-06-18 - 09:28

Det finns många saker som kan förstöra semestern. Kinkiga barn i baksätet på långa bilresor och brist på sysselsättning när vädret är uselt är bara början. Som tur är kan båda botas med en portabel DVD-spelare med skärm. I bilen kan de monteras på nackstödet, på hotellrummet ställas på bordet och i stugan kopplas till teven. Dessutom kan många användas som en extraskärm till spelkonsolen så det slipper utbryta slagsmål om vad man bäst använder TV:n till.
Genomsnittsnivån på spelarna är högre i år än i tidigare tester. Uppenbarligen går bildbehandlingstekniken framåt vilket ger bättre videokvalitet även på lågupplösta skärmar. På sjutumsmodellerna som detta test gäller är det ju tyvärr fortfarande 234-linjers paneler som dominerar. Men tack vare de digitala fotoramarna har man nu fått upp volymen på högupplösta paneler även i denna storlek och därmed dyker tillverkningskostnaderna. Därför dyker nu äntligen de första 480-panelerna upp till en överkomlig prislapp.
Nya alternativ

Som vi har sett på hemmabiofronten så är DVD på väg ut. Trots det lär nog spelarna leva kvar i portabelt format så länge priserna är så här låga och folk har en filmsamling hemma. Men det finns modernare alternativ redan nu som vi tycker kan vara intressanta att ha med i testet. Först och främst den första portabla Blu-ray-spelaren från Panasonic där vi lyckats lägga vantarna på ett tidigt exemplar. Men det är också vanligt att affärsresenärer med en laptop stänger ner kalkylarket när dagen är slut och kör igång en film istället. Fler och fler kommer nu med Blu-ray-spelare inbyggd och därför har vi med en sådan som alternativ. Självklart är även minnesbaserade mediespelare bra för portabel film. Ta gärna en titt i Köpguiden på www.bildochljud.se för att läsa våra tester av mediespelare och de DVD-spelare vi testade förra året.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend