Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Hitachi AXM136IE

Håller inte måttet

Anläggningen från Hitachi är välutrustad och ser bra ut, men kan inte hävda sig i det här sällskapet.

Publicerad 2012-04-11 - 13:25
Hitachi AXM136IE
Audun Hage

Den här anläggningen är det lätt att bli förälskad i. AXM136IE är en riktigt stilig ministereo med små komponenter och kompakta högtalare. Elektroniken består av en toppladdad CD-spelare som också har extra ljudingångar på baksidan samt anslutningar till iPod-dockan som ingår. Även FM- och DAB-radio finns inbyggt. I den andra lådan sitter förstärkaren som driver de små högtalarna.

Hitachi-anläggningen är tillräckligt liten för att få plats i en Billy-bokhylla från IKEA och vilar på en liten plexiglasskiva, och högtalarna är så små att de får plats var som helst.

Ljudkvaliteten är dock inte lika lyckad som designen. Ljudbildens sammanhållning är inte illa, men det är väldigt begränsat hur högt det går att spela, och det finns inte mycket bas att tala om. Diskanten är väldigt avslappnad, på gränsen till frånvarande. Hitachi lyckas inte övertyga oss över huvud taget. AXM136IE är en anläggning för folk som har väldigt ont om plats, inte för dem som har höga krav på ljudkvalitet. Den har en livlös dynamik och en oengagerande klang. Redan på halvhög volym är ljudbilden stökig och har tydlig förvrängning. Även om priset vore lägre så skulle vi inte vilja rekommendera AXM136IE. Plus i kanten för DAB-radio och dockningsstation, minus för ljudet.

Ljud & Bild tycker

Kompakt och välutrustad. Ljudkvaliteten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen