Search
Generic filters

AEE S70 First Descent Edition

 itemprop
AEE S70 First Descent Edition

Avancerad toppmodell

Kameran från AEE har sofistikerade funktioner och är lysande användarvänlig. Viktigast av allt är bildkvaliteten, som är mycket hög.

Ljud & Bild tycker

Här får du bra bild och kan styra viktiga funktioner med direktknappar på fronten av kameran. S70 har naturliga färger och bra skärpa och utmärker sig även inomhus.
I mörka omgivningar kan en del brus förekomma, och bilden blir inte heller lika skarp som vi vill. I ljudet finns ett hörbart bakgrundsbrus.
  • Vidvinkel: 120–170°
  • Upplösning: 1080p/24–50fps, 720p/50–100fps, 480p/25fps
  • Videoformat: MP4
  • Vattentät: 100 m
  • Bildstabilisator: Ja
  • Lagringsformat: SDXC (max 64 GB)
  • Vikt med batteri: 116 g
  • Batteri: 3,7 v, 1500 mAh (ca 2 h)
  • Pris: 3 000 kr
  • aee.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 3000 kr

En LCD-sökare följer med när man köper AEE S70 First Descent Edition och kan knäppas fast på baksidan för att få bra översikt. Då blir kameran djupare, och därför finns en extra lucka till undervattenshuset som gör att sökaren också får plats. Huset ska för övrigt tåla så stora djup som 100 meter.

En gravitationssensor märker om du plötsligt sätter fart nerför slalombacken och startar filmningen automatiskt. När du stannar i slutet av backen pausas inspelningen. Funktionen går att sköta med en knapp direkt på kameran. Det gör wifi-funktionen också, som gör att det går att styra kameran med en mobil-app. Därifrån kan alla inställningar skötas, samt timelapse och stillbilder. Om du inte vill dra fram mobilen mitt i all action kan du starta inspelningen direkt på kameran – eller från fjärrkontrollen som ingår och som dessutom kan starta och stoppa många kameror samtidigt.

Två platta självhäftande fästen ingår, samt två böjda och ett i vinkel. Fler fästen går att köpa separat, till hjälm, cykel, surfbräda, instrumentpanel i bil och så vidare. Kameran går att montera på universalstativ utan att sitta i huset.

Användning
Sökaren ger bra översikt men gör samtidigt kameran större och tyngre. Du bör ta av den om du hellre vill använda mobil-appen via wifi. På högsta inspelningskvalitet tappar du videoströmmen i appens sökare i samma ögonblick som inspelningen startar, men å andra sidan borde du ha annat att titta på än mobilen vid det laget …

Videokvaliteten är mycket bra, med jämn och skarp bild och ren färgbalans. Till och med inomhus är vitbalansen bra, med naturliga färger i ansikten och på exempelvis trämöbler. När man rör sig i ute i naturen har kameran bra skärpa och tål fart och fläkt fint.

Vad som saknas är djupare svärta. Scener med mycket skugga blir plattare än med GoPro och Garmin. Å andra sidan klarar AEE motljus bättre än Panasonic, JVC och Isaw, och är rent allmänt en bättre kamera.

 

annons
annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

    Också i detta test:

     data-srcset

     data-srcset

    Isaw EXtreme

    Pris: 3500 kr Annons
    Videokvaliteten är god, med skarp och detaljrik bild och fin färgmättnad. EXtreme har dessutom testets största paket med standardtillbehör.
    Ljudet brusar och i svagt motljus blir bilden mörk. LCD-sökaren gör att kameran är en smula stor.
     data-srcset

    GoPro Hero3+ Black Edition

    Pris: 4300 kr Annons
    Marknadens mest kompakta actionkamera kan verkligen sättas fast var som helst. Bildkvaliteten är mycket god och det finns nästan inga gränser för all utrustning som finns att köpa till.
    Universalskruvfäste ingår inte och kameran måste sitta i undervattenshuset för att sättas fast på olika ställen om du inte gillar tejp och remmar. Batteritiden är inte så imponerande.
     data-srcset

    Liquid Image Apex HD+

    Pris: 3600 kr Annons
    Alla skidglasögon borde ha inbyggd videokamera! Liquid Image gör slalomåket mer strömlinjeformat än andra actionkameror. Vitbalansen är också väldigt bra.
    Bildkvaliteten är en smula oskarp, med mycket grumligheter och brus. Ljudet är också eländigt. Att integrera kameran i skidglasögon begränsar dessutom användningsområdet till situationer när sådana passar att ha på sig.
     data-srcset

    Panasonic HX-A100

    Pris: 2850 kr Annons
    Kameran är användarvänlig och sökaren i mobil-appen visar bilden i högsta HD-upplösning.
    Bildkvaliteten är bara medelmåttig, dålig kontrast gör att kameran ständigt måste välja mellan mörkt och ljust beroende på omgivningen. Många scener blir för mörka och har synligt brus.
     data-srcset

    Sony HDR-AS30

    Pris: 2900 kr Annons
    Här får du mycket kul för pengarna. Kameran har NFC och GPS-funktion som kan visa rutt, hastighet och riktning till målet direkt i filmen. Det nya huset är mindre och ger bättre ljud än i föregångaren.
    Videokvaliteten är inte bättre än i föregångaren. Tvärtom har den nya kameran en mattare bild emellanåt, trots att den har samma optik och videoprocessor.
     data-srcset

    Garmin Virb Elite

    Pris: 3900 kr Annons
    Detta är den högsta bildkvaliteten vi har sett från någon actionkamera. GPS-funktion ger bland annat automatiskt start och stopp i skidbacken. Trådlös pulsmätare och termometer går också att koppla in.
    Fästet är högre än till de andra kamerorna och det innebär att Garmin Virb känns framtung på hjälmen. Den filmar bara med amerikansk bildstandard (30-60/s) och ljudet är uselt.
     data-srcset

    JVC Adixxion GC-XA2

    Pris: 2800 kr Annons
    XA2 har en mycket skarp bild, särskilt utomhus. En bra bildstabilisator gör bilden lugn och trots det lilla formatet har JVC fått plats med en LCD-sökare.
    I dåligt ljus inomhus blir bilden väl mörk. Ljudet är dessutom ganska så tunt.

    Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments

    Alternativ till AEE S70 First Descent Edition

    (Foto: Tillverkare)

    Vuze ser ut som en insekt men är bara en 360-gradig kamera i färgad plast.

    (Foto: Tillverkare)

    Som att vara där.

     data-srcset

    Med 4K-kameran FDR-AX100 tar Sony sats – och sätter banrekord!

    Med sin välvuxna bildsensor förevigar Sonys halvproffs ögonblicken få andra klarar av. Med vissa reservationer.

     data-srcset

    Panasonics nya toppspecade HD-videokamera kan även filma 3D med hjälp av ett speciellt objektiv. Men det är i 2D den briljerar.

    En bra videokamera förevigar minnena i hög kvalitet. HD-upplösning fångar fler detaljer och kompakta mått gör att du använder den oftare. Och den behöver inte vara dyr.

    Små billiga videokameror har blivit efterfrågade nu när allt fler filmar till vardags och lägger upp klippen på nätet. Vi testar senaste generationen som filmar i HD.

    En videokamera i fickformat som man alltid kan ha med sig, beredd att föreviga vardagens små ljusglimtar. Creatives kamera spelar dessutom in i HD-upplösning och höjer ribban för små ”prylkameror”.