Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: HP Photosmart 5510

Finessrik fotoflopp

Läckra funktioner och många trådlösa utskriftsmöjligheter.

Publicerad 2012-04-20 - 06:16
HP Photosmart 5510
Jonas Ekelund

HP:s budgetmodell är kanske inte lika smal som Epsons, men den känns nätt och tack vare frontmatningen kan man faktiskt ställa in den i en hylla utan problem. Ska man skriva ut foton får man dock vara beredd på att byta papper för det finns inget separat fotofack. Förutom USB finns så klart trådlös uppkoppling. HP nöjer sig inte med utskrift från smartmobiler och surfplattor med Android eller iOS. De har dessutom stöd för Apples Airprint samt den egna ePrint-lösningen vilket känns lyxigt för en så pass billig skrivare.

Även frontpanelen undviker budgetkänslan med både touchknappar och faktiskt en pekskärm. Den lilla skärmen duger bra för menyerna och det är lätt att hitta funktioner och göra inställningar. Dock är den inte nog för att avgöra kvaliteten på bilder man vill skriva ut direkt från minneskort. Man kan endast rotera, beskära och automatiskt korrigera foton. Tyvärr är det inte mycket bättre från datorn där det känns som att HP ligger långt efter de andra med användarvänlighet och möjligheter.

Nu spelar detta inte så stor roll för det största problemet med fotoutskrifter är bildkvaliteten. Utskrifterna från denna skrivare hamnade så gott som alltid på sista plats i blindtestet. Gråskalan hade färgstick, färgtoningarna var ojämna och färgerna i fotona kändes aldrig riktigt naturliga. Men 5510 uppvisar även en hel del märkligare problem med bilderna, som dålig kantutjämning och färgskuggor. För att vara en skrivare som faktiskt kallar sig fotoskrivare så är det inte acceptabelt.

Slutsats
HP bjuder på många trevliga finesser för att vara en så billig skrivare. Pekskärm i frontpanelen är praktiskt och vi gillar alla trådlösa utskriftsmöjligheter via smartmobiler och surfplattor. Dessutom stöder den Airprint och fjärrutskrifter. Photosmart 5510 är även lättplacerad i hyllor tack vare frontmatningen av papper. Men för foton är den ingen höjdare. Avsaknaden av fotofack är opraktiskt men framför allt är utskriftskvaliteten inte bra nog. Som billig dokumentskrivare är den däremot tilltalande.

Ljud & Bild tycker

Airprint Lättplacerad Pekskärm Inget fotofack Dålig fotokvalitet Utskriftsinställningarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen