TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Yamaha satsar hårt på hifi

Yamaha ligger bakom många högtalare, och många riktigt fina också. Nu satsar de på ännu fler modeller, plus elektronik som passar.

forfatter
Publicerad 2008-08-30 - 19:56

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Yamaha bygger även instrument, som de här ljudlösa, elektroniska fiolerna.
 
Det finns inte mycket som talar för att Yamaha väljer bort hemmabio, trots storsatsningen på bättre hifi. Yamahas toppmodell, värstingreceivern DSP-Z11, som levererar 11 kanaler med ljud och kostar närmare 60 000 kronor, får snart en lillebror.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nya DSP-Z7 lämnar 7 x 200 watt och har samma sofistikerade processorteknik som sin dubbelt så dyra storebror. Z7 är redan på väg ut till butikerna.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Richard Hauffen är säker på att DSP-Z7 har tillräckligt med kraft för att kunna sparka liv i varje hemmabio.

 
Men tillbaka till hifi. Den rosade S2000-serien har bestått av en SACD-spelare och en integrerad förstärkare. Nu är S1000-serien på gång – även till vårt testrum – och snart kommer den ännu billigare S700-serien. Även den med en SACD-spelare och en integrerad förstärkare på 80 watt. S700-komponenterna kommer att kosta strax över 5 000 kronor, och med ett par av Yamahas nya högtalare i F700-serien så får man en komplett anläggning för 20 000 kronor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NS-700 är golvmodellen och NS-B750 stativmodellen. Till hemmabion finns det även en centerhögtalare som heter NS-C700, bakhögtalarna NS-B700 och en ny 300-watts subbas. Kanske ett ypperligt alternativ till någon av Yamahas flerkanalsreceivrar med HD-ljud? Till exempel RX-V863 för 10 000 kr eller kommande RX-V1900 för ett par tusenlappar extra.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Yamahas golvhögtalare NS-F700 i svart pianolack.

Här är Yamahas nya Piano Craft-anläggning i mikroklassen. På bilden syns seriens nya toppmodell, MSC-330 som har en 70-watts digitalförstärkare och en CD-spelare med iPod-docka.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Systemet, som också har nya bakhögtalare, finns i svart och silver. Högtalarna finns i vit eller svart pianolack.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Yamahas nya 330 kostar från 4 000 kronor med högtalare.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend