TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Windows-surfplattor från Asus

forfatter
Publicerad 2012-08-31 - 10:36

Precis som Asus Transformer-serie finns Vivo-modellerna med tangentbordsdocka, vilket innebär att man kan använda dem både som surfplattor och bärbara datorer. Dockan har ett eget batteri som mer än fördubblar batteritiden.

Vivo Tab
Den här modellen har en riktigt stor 11,6-tums Super IPS+-skärm med en upplösning på 1366 x 768 pixlar. 2 GB RAM och 64 GM minne finns inbyggt. Trots den stora skärmen väger Vivo Tab bara 675 gram och är 8,7 mm tunn. Allt drivs av en Next Generation Intel Atom-processor.

Surfplattan bygger på Microsoft Windows och kan både skötas med fingrarna (multitouch) direkt på skärmen eller med pennan från Wacom som ingår. Vivo Tab har dessutom två kameror: en 8-megapixelkamera med autofokus och LED-blixt och en frontkamera med 2 megapixlar. Med hjälp av NFC-teknik ska det gå snabbt och enkelt att koppla upp Vivo Tab mot andra enheter.


Vivo Tab RT
Lillebror bygger på den särskilda Windows 8-varianten för surfplattor (för ARM-baserade enheter) som kallas Windows RT, därav namnet Vivo Tab RT. Med måtten 8,3 mm och vikten 520 gram är den både en smula lättare och mindre än sin storebror. Skärmen är också snäppet mindre: 10,1 tum. Kamerorna är dock desamma som på den större modellen (8 Mp + 2 Mp).

Processorn är en NVIDIA Tegra 3 Quad Core ARM Cortex A9, vilket innebär att Vivo Tab RT inte kan kära program som är avsedda för  processorer som bygger på x86-protokollet – vilket är i stort sett alla Windows-program. Å andra sidan levereras Vivo Tab RT med en ARM-version av Office 2013.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend