Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Walkman med inbyggd högtalare

Det var länge sedan Sony släppte sin första digitala Walkman, men nu kommer den första som har inbyggd högtalare.

Av / 2009-08-26 - 14:26
Walkman med inbyggd högtalare


S540 Walkman heter det nya vidundret, som finns både i obligatorisk svart version och i gladare färger. Spelaren har inbyggda stereohögtalare så att andra också kan lyssna på din favoritmusik. Tekniska landvinningar som Digital Linear Phase Speaker System sägs ge ett fetare ljud, medan Linear Phase Correction gör det mer naturligt. Och Virtual Bass påstås öka trycket i basen.

S540 har en 2,4-tums skärm som automatiskt vänder bilden eller videosnutten till bredformat när man lägger spelaren ner. Den har även en FM-radio, 8 GB minne som kan byggas ut till 16 eller 32 GB, och man kan gott sig åt att batteriet räcker till upp till 42 timmars musik. Om man använder hörlurarna som ingår, vill säga. Lyssnar man på musiken i hörlurarna så förkortas batteritiden till 17 timmar.

Man kan dra och släppa musik och video från datorns mediebibliotek – eller via iTunes version 8.1 med hjälp av så kallat Content Transfer. Spelaren stöder MP3, WMA, AAC (utan DRM) och PCM. Man kan med andra ord lyssna på okomprimerad musik också. Inte illa alls.

Tycker man att 1 700 kronor är för mycket kan man välja den enklare E440 som kostar en dryg tusenlapp. Det finns också ett högtalarsystem som spelaren dockas i och som kostar 1 700 kronor.

www.sony.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen