Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Wadia 521, digital förförstärkare

Amerikanska Wadia sysslar med högteknologisk digitalteknik. Och då är kanske inte så konstigt att de byggt en separat digital förförstärkare, det sitter ju redan en i deras lysande CD-spelare.

Av / 2008-10-06 - 08:06
Wadia 521, digital förförstärkare


Egentligen är Wadia 521 en sofistikerad D/A-omvandlare, men eftersom den har sex ingångar och volymkontroll är den ett intressant alternativ till en vanlig förförstärkare.
Man kopplar in alla signalkällor som har digitalutgångar till någon av de sex digitala ingångarna på baksidan. Sedan kan man använda 521 som vilken förförstärkare som helst i en High End-anläggning.
En nackdel för somliga är kanske att två av digitalingångarna är optiska ST-ingångar, som väldigt få signalkällor kan använda. I den här klassen har nog fler AES/EBU-varianter, men det finns också vanliga optisk Toslink samt två koaxiala S/PDIF-ingångar.

Wadias unika DigiMaster 2.5-uppsampling och 24-bitars Burr-Brown-omvandlare (1704) stöder allt från 16- till 24-bitars ljudfiler med 32–96 kHz samplingsfrekvens.
Man kan välja utgångsspänning själv – från 0,25 till 4,2 volt – med hjälp av små omkopplare samt justera volymen i steg om 0,5 dB.

www.mcintoshnordic.com
 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen