TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Wadia 521, digital förförstärkare

Amerikanska Wadia sysslar med högteknologisk digitalteknik. Och då är kanske inte så konstigt att de byggt en separat digital förförstärkare, det sitter ju redan en i deras lysande CD-spelare.

forfatter
Publicerad 2008-10-06 - 08:06


Egentligen är Wadia 521 en sofistikerad D/A-omvandlare, men eftersom den har sex ingångar och volymkontroll är den ett intressant alternativ till en vanlig förförstärkare.
Man kopplar in alla signalkällor som har digitalutgångar till någon av de sex digitala ingångarna på baksidan. Sedan kan man använda 521 som vilken förförstärkare som helst i en High End-anläggning.
En nackdel för somliga är kanske att två av digitalingångarna är optiska ST-ingångar, som väldigt få signalkällor kan använda. I den här klassen har nog fler AES/EBU-varianter, men det finns också vanliga optisk Toslink samt två koaxiala S/PDIF-ingångar.

Wadias unika DigiMaster 2.5-uppsampling och 24-bitars Burr-Brown-omvandlare (1704) stöder allt från 16- till 24-bitars ljudfiler med 32–96 kHz samplingsfrekvens.
Man kan välja utgångsspänning själv – från 0,25 till 4,2 volt – med hjälp av små omkopplare samt justera volymen i steg om 0,5 dB.

www.mcintoshnordic.com
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend