Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Världens första stationära, bärbara och tablet-PC

Gigabyte är mest kända för sina moderkort till PC-datorer. Nu lanserar de kompletta PC-datorer, och en av dem är T1125 – världens första tre-i-ett-dator.

Skrivet av / 2010-11-10 - 09:18
Världens första stationära, bärbara och tablet-PC

Gigabytes mest spännande bärbara dator heter T1125 är dessutom en läsplatta. Den 11,6 tum stora skärmen (som har en upplösning på 1366 x 768 pixlar) kan vridas och fällas ner över tangentbordet. Skärmen blir då tryckkänslig och datorn förvandlas till en tablet-PC.

När du kommer hem från arbetet eller skolan dockar du hela datorn i en krubba som har ett extern tangentbord och en extern skärm. Då får du en stationär dator.

T1125 säljs med Windows 7 Home eller Professionell och både 32- och 64-bitarsversionen är installerad så att du kan välja program till båda plattformarna. Det krävs dock en omstart för att växla mellan de två lägena.

Datorn har två USB 3.0-portar, som klarar tio gången högre dataöverföringshastighet än USB 2.0 (4,8 Gbit/s mot 480 Mbit/s). Det finns även tre vanliga USB 2.0-portar.

Datorn har en inbyggd 3.5G-mottagare och läsare för SIM-kort. DVD-spelare och -brännare ingår i dockan och går inte att använda när datorn är bärbar.

Nvidia GeForce 310M-grafikkort finns på plats, tillsammans med 8 GB RAM. Datorn finns i två utföranden, med Core i5- eller i3-processor.

Batterikapaciteten är imponerande 7800 mAh, vilket påstås räcka till mer än 10 timmar.

Priset lär hamna strax över 10 000 kronor.

www.gigabyte.com
blank
T1125 är utan tvekan flexibel. Hur bra den är i praktiken återstår att testa.

 
blank
Smart Manager ger tillgång till viktiga funktioner med en enkel knapptryckning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se
Rulla till toppen