Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Väderskyddat makroobjektiv från Pentax

Här är objektivet som inte bryr sig om om det öser ner när du plåtar tranornas dans. Nya smc Pentax-D FA Macro 100mm F2.8 WR passar Pentax K-7 som hand i handske.

Av / 2009-12-11 - 09:27
Väderskyddat makroobjektiv från Pentax


smc Pentax-D FA Macro 100mmF2.8 WR heter det nya objektivet som Pentax har förseglat på alla håll och kanter, så att det ska vara vattenskyddat och tåla allsköns väder. Det passar utmärkt med Pentax briljanta spegelreflex K-7, som vi har testat och som också är väderskyddad och har ordentliga förseglingar mot väder, vind och smuts.

”Detta är det första utbytbara makroobjektivet från Pentax med en helt rund bländaröppning. Detta ger en naturlig och bild, som minimerar den strimmiga effekten av punktformade ljuskällor”, säger Per Skog hos Focus Trading, Pentax svenska generalagent.

Objektivet har Pentax Super Protect-linsbehandling och ger 153 mm brännvidd (motsv 35-mm) när det sitter på en digital spegelreflex, och har 13 cm närgräns och förstoring motsvarande 1:1-bildförhållande.

Mer info från Pentax:
• Arbetsavstånd på 13 cm (i tillämpningar av normalstorlek) för att underlätta fotografering av insekter och andra motiv som är svåra att närma sig
• Quick-Shift-fokussystem för ögonblicklig växling till manuellt fokus efter att motivet har fångats av kamerans autofokus
• Fungerar även med analoga systemmodeller
• Kompatibel med makroadaptern i Pentax AF160FC makroblixt

smc Pentax-D FA Macro 100mm F2.8 WR kostar 7 600 kronor och förväntas dyka upp i butikerna i januari.

www.focustrading.se
 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen