Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TV:n ska vara enorm

De största skärmarna säljer bäst, säger Philips. Det är den höga upplösningen som lockar.

Av / 2016-08-09 - 08:06
TV:n ska vara enorm

Stora TV-apparater brukar vara reserverade för dem som har ett stort vardagsrum med långt avstånd mellan soffan och skärmen. Men när upplösningen blir riktigt hög så kan man njuta av den stora bilden på kortare håll också. Det märks på att allt fler nordiska kunder köper TV-apparater som är 65 tum eller större.

– Vi har märkt att konsumenter numera sätter en högre standard på sin upplevelse i TV-soffan. Den höga upplösningen från Ultra HD och den avancerade bildtekniken har gjort att bildkvaliteten blivit extremt bra, därför kan man nu uppgradera till en större TV och fortfarande få en riktigt snygg bild.

Det säger Pär Josefsson på Philips TV i ett pressmeddelande från TP Vision, som ligger bakom Philips TV-apparater.

– Med Ultra HD så innehåller skärmen fler pixlar och därför är bildkvaliteten betydligt bättre än med Full HD, förklarar Pär Josefsson.

Den amerikanska branschorganisationen Consumer Technology Association, CTA, som brukar ha sätt i sina prognoser, spår att 13 miljoner TV-apparater med Ultra HD kommer att säljas i år. Det är en ökning med 83 % jämfört med 2015.

Läs också: Så får du plats med en stor TV

Artikelfoto: Philips Ambilux 8901 har med sin 65-tums skärm en allt normalare storlek. Ska man njuta av den höga upplösningen under längre tid bör man dock placera soffan på en annan plats i rummet, så att man kan se TV:n utan att behöva vrida nacken ur led.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen