Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Världens största 4K-TV

Wow! Gör plats i vardagsrummet, här kommer världens största ... TV!

Av / 2017-06-14 - 22:26
Världens största 4K-TV

Åtminstone världens största med 4K-upplösning. För något större än österrikiska C SEED 262 har vi inte sett. Där siffrorna naturligtvis står för storleken mätt i tum.

262 tum. Sug på den.

Om du undrar hur stor plats en sådan skärm tar så kan vi berätta att du behöver 614 centimeter på bredden och minst 247 på höjden. Så plocka fram måttbandet och mät, det kanske finns plats på väggen?

Du lär också behöva ett oljeborrtorn i trädgården eller en nyss avliden farbror i Amerika, för en 262-tums 4K-TV är inte gratis.

490 000 euro plus en installation på 35 000 euro betyder en dryg halvmiljon. Euro. Fast då har du garanterat störst TV av alla du känner. Och den tyngsta. 800 kilo betyder specialmontering. Den här trycker du inte upp med ett par tvåtums träskruv från Biltema.

Foto: C SEED
Foto: C SEED

TV:n har en motorstyrd duk som dras fram och täcker skärmen när den inte används, och levereras med en 4K-server som det går att lagra 4K-material på.

Det ingår sex integrerade högtalare från L-Acoustics, monterade på ett sätt som gör att ljudet matchar bilden från den enorma LED-panelen.

I specifikationerna står 5 000:1 i kontrast och respektabla 800 nits ljusstyrka från de 4096 x 1716 pixlarna som ger ett bildförhållande på 21:9. Perfekt för film, alltså.

TV:n går redan att beställa, berättar tillverkaren i sitt pressmeddelande.

Bra att veta.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen