Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

”Osynlig” PC-skärm till hemmakontoret

Perfekt för jobb hemifrån: Samsung Smart Monitor M8 är en TV med inbyggd bildskärm – eller tvärtom.

Skrivet av / 2022-02-06 - 08:13
”Osynlig” PC-skärm till hemmakontoret

Även om coronaisolering och mötesförbud åtminstone för tillfället är ett minne blott så har hemmakontoret kommit för att stanna. Men för många kan det vara svårt att hitta plats för ergonomiskt kontorsarbete hemma i inredningen.

Samsungs Smart Monitor tycks vara en perfekt kombination: skärmen är en datorskärm under arbetstid och en Smart TV på fritiden. Man får alltså en ”osynlig” TV på kontoret eller en ”osynlig datorskärm i vardagsrummet. Beroende på hur man väljer att se på saken.

Vår TV-expert, Audun Hage, testade Samsung Smart Monitor M7 förra året. Och han har fortfarande svårt att sluta applådera (vilket gör det lite svårt för honom att äta).

Nu är Samsung på gång med en efterträdare. Smart Monitor M8 förväntas släppas i april. Det exakta priset har vi inte fått veta ännu, men vi räknar med att det hamnar någonstans kring 8 000 kronor.

Med en tjocklek på bara 11,4 mm tar den 32 tum stora Smart Monitor M8 (modellnamn: M80B) inte särskilt mycket plats på djupet. Och designen är enkel, med en helt platt baksida och vitt (!) skal. Panelen, som givetvis har UHD 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) klarar 99 % av sRGB-färgskalan, vilket är tillräckligt exakt för det mesta kontorsarbetet.

Smart Monitor M8 kamera
Kameran är magnetisk så att den kan flyttas runt längs kanten på skärmen. Och tas bort helt när man har jobbat färdigt. (Foto: Samsung)

Smarta TV-apparater och produktivitets-appar finns inbyggda direkt i skärmen, vilket möjliggör sömlös underhållning och arbete, och skärmen fungerar som en SmartThing-kontrollhubb även utan behov av en PC. Till skärmen ingår en flyttbar webbkamera som fästs med magneter.

Samsung Smart Monitor M8 02
TV och datorskärm i ett. Samsung Smart Monitor M8 kan vara helt perfekt för hemmakontoret eller studentrummet. (Foto: Samsung)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

AI-datorer och 3D-skärmar

Ny tangentbordsknapp!

Dell XPS-serien utökas

Alla nya Intel Ultra-datorer

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen