TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

”Osynlig” PC-skärm till hemmakontoret

Perfekt för jobb hemifrån: Samsung Smart Monitor M8 är en TV med inbyggd bildskärm – eller tvärtom.

forfatter
Publicerad 2022-02-06 - 08:13

Även om coronaisolering och mötesförbud åtminstone för tillfället är ett minne blott så har hemmakontoret kommit för att stanna. Men för många kan det vara svårt att hitta plats för ergonomiskt kontorsarbete hemma i inredningen.

Samsungs Smart Monitor tycks vara en perfekt kombination: skärmen är en datorskärm under arbetstid och en Smart TV på fritiden. Man får alltså en ”osynlig” TV på kontoret eller en ”osynlig datorskärm i vardagsrummet. Beroende på hur man väljer att se på saken.

Vår TV-expert, Audun Hage, testade Samsung Smart Monitor M7 förra året. Och han har fortfarande svårt att sluta applådera (vilket gör det lite svårt för honom att äta).

Nu är Samsung på gång med en efterträdare. Smart Monitor M8 förväntas släppas i april. Det exakta priset har vi inte fått veta ännu, men vi räknar med att det hamnar någonstans kring 8 000 kronor.

Med en tjocklek på bara 11,4 mm tar den 32 tum stora Smart Monitor M8 (modellnamn: M80B) inte särskilt mycket plats på djupet. Och designen är enkel, med en helt platt baksida och vitt (!) skal. Panelen, som givetvis har UHD 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) klarar 99 % av sRGB-färgskalan, vilket är tillräckligt exakt för det mesta kontorsarbetet.

Smart Monitor M8 kamera
Kameran är magnetisk så att den kan flyttas runt längs kanten på skärmen. Och tas bort helt när man har jobbat färdigt. (Foto: Samsung)

Smarta TV-apparater och produktivitets-appar finns inbyggda direkt i skärmen, vilket möjliggör sömlös underhållning och arbete, och skärmen fungerar som en SmartThing-kontrollhubb även utan behov av en PC. Till skärmen ingår en flyttbar webbkamera som fästs med magneter.

Samsung Smart Monitor M8 02
TV och datorskärm i ett. Samsung Smart Monitor M8 kan vara helt perfekt för hemmakontoret eller studentrummet. (Foto: Samsung)

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Spännande 'böcker' från Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, och hårdvaran är helt uppdaterad.
Bättre videokonferenser billigt Logitech Brio 300 är en överkomlig webbkamera som erbjuder bättre kvalitet på Zoom och Teams än datorns inbyggda kamera.
Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
lbpluss
En tvättäkta lättviktare Lenovo Yoga Slim 7i Carbon är den lättaste bärbara datorn vi någonsin testat. Tyvärr medför den smala formfaktorn ett par obehagliga kompromisser.
Följ Ljud & Bild