TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

”Osynlig” PC-skärm till hemmakontoret

Perfekt för jobb hemifrån: Samsung Smart Monitor M8 är en TV med inbyggd bildskärm – eller tvärtom.

forfatter
Publicerad 2022-02-06 - 08:13

Även om coronaisolering och mötesförbud åtminstone för tillfället är ett minne blott så har hemmakontoret kommit för att stanna. Men för många kan det vara svårt att hitta plats för ergonomiskt kontorsarbete hemma i inredningen.

Samsungs Smart Monitor tycks vara en perfekt kombination: skärmen är en datorskärm under arbetstid och en Smart TV på fritiden. Man får alltså en ”osynlig” TV på kontoret eller en ”osynlig datorskärm i vardagsrummet. Beroende på hur man väljer att se på saken.

Vår TV-expert, Audun Hage, testade Samsung Smart Monitor M7 förra året. Och han har fortfarande svårt att sluta applådera (vilket gör det lite svårt för honom att äta).

Nu är Samsung på gång med en efterträdare. Smart Monitor M8 förväntas släppas i april. Det exakta priset har vi inte fått veta ännu, men vi räknar med att det hamnar någonstans kring 8 000 kronor.

Med en tjocklek på bara 11,4 mm tar den 32 tum stora Smart Monitor M8 (modellnamn: M80B) inte särskilt mycket plats på djupet. Och designen är enkel, med en helt platt baksida och vitt (!) skal. Panelen, som givetvis har UHD 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) klarar 99 % av sRGB-färgskalan, vilket är tillräckligt exakt för det mesta kontorsarbetet.

Smart Monitor M8 kamera
Kameran är magnetisk så att den kan flyttas runt längs kanten på skärmen. Och tas bort helt när man har jobbat färdigt. (Foto: Samsung)

Smarta TV-apparater och produktivitets-appar finns inbyggda direkt i skärmen, vilket möjliggör sömlös underhållning och arbete, och skärmen fungerar som en SmartThing-kontrollhubb även utan behov av en PC. Till skärmen ingår en flyttbar webbkamera som fästs med magneter.

Samsung Smart Monitor M8 02
TV och datorskärm i ett. Samsung Smart Monitor M8 kan vara helt perfekt för hemmakontoret eller studentrummet. (Foto: Samsung)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend