TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Se TV:n på väggen innan du köper

Sonys app visualiserar hur TV:n ser ut på väggen hemma hos dig.

På jakt efter en ny TV, men är inte säker på hur stor den kommer att se ut på väggen? Med Sonys nya app Envision TV AR kan du se hur olika TV-modeller ser ut hemma hos dig.

Metoden liknar den som IKEA använder i sin IKEA Place-app, som med hjälp av mobilkameran visar rummet på mobilskärmen. Och låter dig placera möbler virtuellt hemma i ditt vardagsrum, i exakt rätt skala och storlek.

Fantastisk bild i 85 tum Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!
Sony 85XH9505 85" XH95

Med Sony Envision TV AR-appen kan du se precis hur mycket plats en TV tar på väggen, så att det blir lättare att bestämma dig om du ska ha en 55-, 65- eller varför inte en 75-tums TV. Utan ett endaste måttband!

Allt du behöver göra är att välja en TV-modell och en skärmstorlek, så placerar appen den i inredningen.

Tyvärr har appen ännu inte kommit Sverige ännu, men vi håller tummarna för att det inte ska dröja alltför länge. Om du har ett amerikanskt konto kan du ladda ner appen via Google Play och Apple Store redan nu.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.