Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

NetOnNet: 10 års garanti på Andersson TV

TV-modeller från Andersson, ett av NetOnNets egna varumärken, kommer nu med 10 års garanti oavsett modell.

Skrivet av / 2024-02-07 - 15:33
NetOnNet: 10 års garanti på Andersson TV

Oroar du dig för att din TV ska gå sönder? Nu är det möjligt att köpa en ny TV med extra lång garanti.

Kunder som väljer en TV från Andersson får nu hela 10 års garanti på sin TV. Enligt NetOnNet är detta den längsta garantin på marknaden och en förlängning med 8 år jämfört med tidigare. Garantitiden sträcker sig också betydligt längre än reklamationsrätten, som i Sverige är 3 år.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda våra kunder marknadens längsta garantitid för TV, säger Pia Törnström, Private Label Manager på NetOnNet och ansvarig för varumärket Andersson. (Foto: NetOnNet)

10 års garanti på Andersson TV:

– Vi har ett välutvecklat kvalitetsarbete där vi hela tiden arbetar hårt för att öka kvaliteten på våra produkter. Vår data visar det som även våra kunder bekräftar; en TV från Andersson är en väldigt bra TV, av hög kvalitet och med många nöjda kunder. Vi manifesterar nu det genom att erbjuda kunderna marknadens längsta garantitid för TV. En garanti som i praktiken för de allra flesta innebär att du har en garanti under TV:ns hela livslängd.

Det säger Pia Törnström, Private Label Manager på NetOnNet och ansvarig för varumärket Andersson.

Pia Törnström berättar att trenden att kunder väljer företagens egna varumärken, eller så kallade private labels, är stark – i synnerhet i tider när människors plånbok är tydligt påverkad av det allmänna ekonomiska läget.

– Våra egna varumärken är produkter av hög kvalitet till ett lägre pris. Vår handelsrapport som vi presenterade för några veckor sedan visar att trots att 8 av 10 svenskar upplever att deras köpkraft är negativt påverkad vill 6 av 10 fortsätta handla. Det vanligaste sättet är att leta efter mer prisvärda alternativ. Då blir kedjornas egna varumärken, som erbjuder prisvärda produkter av god kvalitet och ett starkt alternativ till de mer etablerade varumärkena – och här är NetOnNet väldigt starka, säger Pia Törnstrom.

Under varumärket Andersson erbjuder NetOnNet ett antal olika produkter inom kategorier som TV, surfplattor, dammsugare, köksmaskiner, hörlurar och powerbanks. (Foto: Andersson)

Så här ser garantivillkoren ut

Garantin täcker defekter och felaktiga delar orsakade av fel i material eller tillverkning, som till exempel funktionsfel i panelen. Här ingår även 100% pixelfelsgaranti. Garantin gäller 10 år från inköpsdatumet vid köp gjorda från och med 16 november 2023, och riktar sig till de som använder TV i hemmamiljö. Den gäller inte för kommersiell användning i butiker, restauranger och liknande, där garantin är begränsad till 1 år.

Inbränning nämns inte – men det kommer sannolikt inte att vara ett problem eftersom Andersson inte levererar OLED-TV-apparater, utan har ett brett utbud av prisvärda LCD- och QLED-TV-apparater.

Läs mer om garantin här.

Mer information om konsumenträtt hittar du hos Konsumentverket.

PS! Det är värt att nämna att TV-konkurrenter som Samsung erbjuder en 10-årig garanti mot inbränning av skärmen, förutsatt att du registrerar ditt köp hos Samsung. LG erbjuder en 5-årig panelgaranti på sina OLED-TV-apparater.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”NetOnNet: 10 års garanti på Andersson TV”

  1. Bra med 10 år garanti. Men tyvärr har NetOnNet problem med sin support där man framförallt inte svarar på mejl vid support frågor. Så räkna med mängder av mejl och telefonsamtal innan du får hjälp.

    Också väldigt dåliga på kommunikation där man inte får någon som helst feedback på en returnerad (kanske väldigt dyr) produkt. Man får gissa sig till att den är mottagen av NetOnNet.

    Däremot leverar de produkter snabbt men det gör ju de flesta företag på nätet.

    Det låter bra med garantier, öppet köp osv men de måste bli bättre på kommunikationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen